zondag 26 maart 2023
29.4 C
Paramaribo
8.5 C
Amsterdam
2.5
(2)

Integrale aanpak rattenplaag Nickerie noodzakelijk

lees ook ...

Alakondre Puwema Neti voor uitbanning rassendiscriminatie

Matai Zamuël, de mannelijke Caricom-Jeugdambassadeur voor Suriname (2022-2024), is de motor achter de Alakondre Puwema Neti. Deze activiteit heeft plaatsgevonden op 21 maart 2023 in Theater Thalia en ...

De rattenplaag die het district Nickerie teistert moet integraal worden aangepakt. President Chandrikapersad Santokhi zei hier voorstander van te zijn, omdat het district vanaf vorig jaar last heeft van de ratten.

“Als de rattenplaag niet goed aangepakt wordt, zal het zeker impact hebben op de samenleving. De risico’s voor de gezondheid zijn niet te overzien, vandaar dat een integrale aanpak van deze situatie noodzakelijk is.” Het staatshoofd heeft zijn standpunt zaterdag tijdens een presentatie over de rattenplaag kenbaar gemaakt.

President Santokhi zegt de paniek onder de gemeenschap te begrijpen, nadat het bekend werd dat er sprake was van een plaag, “maar het onverantwoord gebruik van pesticiden moet men achterwege laten.” Tijdens de presentatie heeft Tjaan Bharos, trekker van de commissie rijst rattenplaag Nickerie, ook aangegeven, dat er mogelijk sprake is geweest van onjuist gebruik van pesticiden. Dit heeft mogelijk ook gezorgd voor enkele dode dieren in december vorig jaar.

Tijdens de presentatie is gebleken dat er een toename is geweest in de rattenpopulatie, die mogelijkerwijs gezorgd heeft voor een productieverlies van ongeveer 15 procent in het afgelopen jaar. Gebleken is dat de rijstvelden in de oostelijke polders het meest getroffen zijn.

Bharos wijst erop dat ondanks een mogelijke afname van de rattenpopulatie in januari 2023 er toch voorzichtig omgegaan moet worden met de ratten, omdat die altijd blijven bestaan. Ze kunnen wel minder worden in aantal.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIntegrale aanpak rattenplaag Nickerie noodzakelijk