woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Integer financieel stelsel cruciaal voor economische stabiliteit in Suriname

lees ook ...

Koersen omlaag: CBvS deelt driemaal daags koersen via websit...

De Centrale Bank van Suriname publiceert driemaal per dag wisselkoersen op haar website, zoals aangegeven op haar sociale mediakanaal. De bank benadrukt dat zij de wisselkoersen niet...

Een integer financieel stelsel speelt een cruciale rol bij het aantrekken van investeerders en het bevorderen van economische stabiliteit in een land. Dit is de mening van Harm Groot Kormelink, een expert en Client Director Know Your Customer (KYC) bij het wereldwijd bekende financiële adviesbureau Delta Capita.

Hij reageerde tegenover de Communicatiedienst Suriname op de recente positieve beoordeling van Suriname door de Caribbean Financial Action Task Force (CFATF) op het gebied van anti-witwassen en het voorkomen van financiering van terrorisme. Momenteel bevindt Groot Kormelink zich samen met David Zwarts, Head of Delta Capita Academy, in Suriname in verband met een aankomend Bootcamp op zaterdag 9 december.

Dit evenement, georganiseerd in samenwerking met Winston Wilson en Brigitte Wong Tham Soeng van de TABTO Group, richt zich op professionals in het KYC- en Anti-Money Laundering (AML)-domein. De Bootcamp volgt op nationale compliance congressen die beide organisaties eerder hebben georganiseerd.

Hoewel Groot Kormelink de positieve beoordeling als een mijlpaal beschouwt, waarschuwt hij tegen verslapping. Hij benadrukt het belang van voortdurende training en actualisatie van de poortwachters van het financiële systeem. Tijdens de aankomende Bootcamp zal de focus liggen op het optimaliseren van het Surinaamse financiële stelsel en het handhaven van compliance, zodat het land gevrijwaard blijft van blacklisting.

Groot Kormelink onderstreept ook dat een gezamenlijk vertrekpunt essentieel is om te voldoen aan internationale standaarden. Daarom zullen tijdens de Bootcamp zowel nationale als internationale actualiteiten worden besproken. Hij legt uit dat een integer financieel stelsel direct gerelateerd is aan welvaart.

“Wanneer het financiële stelsel integer is, is het investeringsklimaat optimaal en kunnen externe investeerders actief worden in Suriname. Dit zorgt dan weer voor een dalend inflatiecijfer.” Om deze positieve ontwikkeling voort te zetten, benadrukt hij dat naast goed bestuur ook de training van poortwachters van essentieel belang is.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInteger financieel stelsel cruciaal voor economische stabiliteit in Suriname