woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
5
(1)

Instorting illegale mijnschacht, porknokkers laten het leven in Brokopondo

lees ook ...

Overige goudzoekers Matawai hebben weinig van de regering ge...

De gouddelvers die zich bevinden in het Matawai-gebied te Kamp 21 Pasi, hebben vandaag aan Sun meegedeeld, dat zij in de zoektocht naar slachtoffers, weinig van de overheid hebben gemerkt. Zij hebben ...

President Chandrika Santhoki heeft zijn medeleven betuigd in het parlement namens de regering en praat van een schok. Een mijnschacht is ingestort te Kleine Saramacca, Kamp 21 Pasi. Goudzoekers, die in een geïmproviseerde tunnel bezig waren hebben het leven gelaten. Volgens de eerste berichten gaat het om meer dan 10 personen. De president maakte dit bekend tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.

 “We doen het niet graag, maar ik denk dat het correct is dat wij als regering uw college informeren. We kregen bericht namelijk dat er een instorting plaats heeft gehad in een van de illegale mijnschachten en natuurlijk willen we dan alles vaststellen. Dat is inmiddels gebeurd met lokale autoriteiten. Daar waren kleinschalige goudzoekers bezig om in een mijnschacht goud te zoeken. De informatie is dat in ieder geval het ingestort is, de personen ingesloten, en na alle waarschijnlijkheid ze allemaal slachtoffer zijn van dit ernstig ongeval en gevreesd wordt van doden”. Dit zei het staatshoofd.

Verder zegt hij dat er alles wordt gedaan om de situatie te beheersen. Het leger, de politie en het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR) zijn naar het gebied gedirigeerd.  Vice-president Ronnie Brunswijk is vertrokken naar het gebied, “ook om een grondig onderzoek in te stellen van wat er precies gaande is.”

“Wat we op dit moment kunnen doen, is die maatregelen treffen die noodzakelijk zijn, maar tegelijkertijd medeleven en sympathie sturen naar alle nabestaanden”, zegt de president verder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInstorting illegale mijnschacht, porknokkers laten het leven in Brokopondo