donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

Instituut voor de uitvoering aanbevelingen NRA Rapport

lees ook ...

Minister Marie Levens neemt afscheid van Staf en Personeel

Minister Marie Levens heeft op Maandag 13 maart afscheid genomen van haar directie, staf en overig personeel. Hierbij werd zij ook in het zonnetje geplaatst door de verschillende speeches die door d...

President Chandrikapersad Santokhi lichtte het parlement donderdag jongstleden in over het instituut dat binnenkort zal worden belast met de uitvoering van de aanbevelingen van het National Risk Assessment (NRA)-rapport. Zodra de regering het rapport heeft doorgenomen en het definitief is, zal het worden aangeboden aan het parlement en het publiek.  Deze mededelingen deed de President tijdens het belichten van de actuele algemene en beleidsmatige zaken. 

Het conceptrapport werd onlangs door het Project Management Team (PMT) aangeboden aan de regering. Ons land zal volgens President Santokhi enorme verbeteringen moeten doorvoeren aan ons Anti Money Laundering beleid. Er zijn verschillende risicosectoren geïdentificeerd waar speciale aandacht aan zal moeten worden besteed.

President Santokhi: “Als we niks doen, dan bestaat het risico dat we internationaal geïsoleerd zullen worden. Dat kunnen we niet gebruiken.” De definitieve beoordeling, de zogenaamde Mutual Evaluation, zal al in maart 2022 plaatsvinden. “We hebben dus weinig tijd”, benadrukte het staatshoofd. Daarom zal ook op de korte termijn een speciaal instituut worden belast met de uitvoering van de aanbevelingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInstituut voor de uitvoering aanbevelingen NRA Rapport