donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

Instelling commissie Georganiseerd Overleg Militairen historische mijlpaal

lees ook ...

Vicepresident Brunswijk positief over IMF-inspanningen: R...

Vicepresident Ronnie Brunswijk, die aanvankelijk fel gekant was tegen de betrokkenheid van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), toonde zich nu redelijk tevreden over de behaalde resultaten. Hij be...

Rechtspositionele aangelegenheden van militairen, de primaire en secundaire voorzieningen van deze doelgroep moeten aangepakt worden. Daarom heeft president Chandrikapersad Santokhi, woensdag, de Commissie Georganiseerd Overleg voor Militairen ingesteld. De instelling van de commissie is ook bedoeld om te voorzien in de jarenlange behoefte vanuit militairen aan een belangenorganisatie.

De installatie van de commissie heeft in bijzijn van de minister van defensie Krishnakoemarie Mathoera en minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) de installatie van de commissie plaatsgevonden. Sherif Abdoelrahman, voorzitter van de commissie spreekt van een historische mijlpaal.

Het staatsbesluit om deze commissie op te richten werd in 2010 op genomen. Echter is dit blijven liggen tot de uiteindelijke instelling door president Santokhi. De instelling van de commissie is ingevolge de Wet Rechtspositie Militairen (S.B. 1996, no. 28), artikel 6.

Het is verder de bedoeling dat deze commissie zich voornamelijk zal richten op rechtspositionele zaken zoals bevorderingen en toelagen. “Elke krijgsmacht heeft zijn vertegenwoordiging in de commissie, en via de vertegenwoordiger worden dan rechtspositionele aangelegenheden aangekaart,” stelt Abdoelrahman.

Waarnemend bevelhebber luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen vindt dat zo’n commissie past bij modern leiderschap. “Het is vanuit het modern leiderschap altijd goed om jouw personeelsleden ook een bepaald niveau of graad van participatie te laten hebben,” zegt de legertopman.

De legerleider vindt het belangrijk dat dit orgaan bestaat dat in overleg treedt met de gelederen omdat soms beleidsmaatregelen die al in proces zijn gezet heel vervormd op de bestemde plekken aankomen.

De commissie bestaat uit de vertegenwoordigers van de verschillende krijgsmachtdelen waaronder de Luchtmacht, Marine, Militaire Politie, en de Landmacht. Daarnaast bestaat zij ook uit vertegenwoordigers van Biza en het ministerie Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInstelling commissie Georganiseerd Overleg Militairen historische mijlpaal