donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Installatie Project Managementteam Nickerie

lees ook ...

Goudondernemer Brunswijk is het niet eens met duurdere brand...

- Goudondernemer Ronny Brunswijk is het niet eens om zijn sector meer te laten betalen voor brandstof. - Er komt voor 2027 geen offshore olieproductie volgens de CEO van Staatsolie. - Discussiepunte...

President Chandrikapersad Santokhi heeft bij zijn bezoek aan Nickerie op 12 december, een Project Managementteam geïnstalleerd. District Nickerie zal een aanvang maken met de voorbereidingen van haar eigen projecten. De president noemde het managementteam een team  van toegewijde personen dat ervoor zal zorgen dat grote projecten die in Nickerie uitgevoerd moeten worden, vóór 23 december aan het staatshoofd overhandigd worden,  zodat deze meegenomen kunnen worden bij het goedkeuren van projecten in de regeringsraad op bovengenoemde datum.

President Santokhi benadrukt dat het niet om ‘droomprojecten’ moet gaan, maar om uitvoerbare projecten. Hij gaf hiervan enkele voorbeelden: Het upgraden van de airport van Nickerie naar één van internationale standaarden, de bouw van een moderne markt van twee etages, opzet van productiebedrijven, ontwikkelen van nieuwe zaaisoorten en de overstap naar anderssoortige agrarische producten dan waar men aan gewend is.

Het bezoek van het Staatshoofd aan Nickerie was voor overleg met de districtscommissaris Senrita Gobardhan met betrekking tot de vraagstukken ‘beleid, veiligheid en openbare orde’. Verder is er ook een ontmoeting geweest met de parlementariërs van het district. Met de districtscommissaris en volksvertegenwoordigers zijn er concrete afspraken gemaakt over een goede communicatie met de samenleving.

President Santokhi zei voorstander te zijn van een goede overlegstructuur tussen de volksvertegenwoordigers en de burgermoeder. Hij vroeg om vaste dagen voor spreekuren voor de bevolking. Daarnaast zal de districtsraad meerdere keren per maand bijeen moeten komen, en dan ook niet alleen op het commissariaat. De districtsraadsleden zullen zich in de ressorten moeten begeven om de problemen van de bevolking aan te horen om naar een  hoger niveau door te kunnen geleiden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInstallatie Project Managementteam Nickerie