Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Installatie Commissie Ordening Kleinschalige Goudsector

Geplaatst

op

Goudwinning Suriname

Vice-president Ronnie Brunswijk installeerde op 4 september 2020 de uit 13 leden bestaande commissie ‘Ordening Kleinschalige Goudsector’. Deze commissie wordt voorgezeten door Wesley Rozenhout. Minister David Abiamofo van ‘Natuurlijke Hulpbronnen’ (NH) was daarbij aanwezig.

De commissie heeft onder meer als doel: het beheersen van de risico’s die betrekking hebben op de kleinschalige goudmijnbouw zoals de milieuproblematiek, de sociale context voor lokale gemeenschappen en de veiligheidsaspecten bij conflicten die zich kunnen voordoen tussen gemeenschappen en ‘Miners’. De commissie moet ook concrete oplossingsmodellen aandragen voor de criminaliteitsbeheersing, de illegaliteit ontmoedigen en de staatsinkomsten in het oog houden. Ook de wetgeving op geratificeerde mijnbouw-, milieu-en arbeidsverdragen zullen bekeken worden.

De vicepresident vindt de ordening van de activiteiten binnen de sector naast de inkomsten die de staat uit deze sector krijgt, zeer belangrijk. De gedegen verantwoording die te zien is bij de multinationals ontbreekt volgens de Vice-President nog bij de kleinschalige goudsector. Dit terwijl uit de exportcijfers blijkt dat de opbrengsten uit de kleinschalige goudsector bijna even groot zijn als van de multinationals. Volgens de Vice-President is het daarom van groot belang om meer inzage te hebben in deze sector. Minister Abiamofo vond “het hoog tijd dat de staat uit deze sector krijgt wat het rechtens toekomt. Er gebeurt nog veel buiten het gezichtsveld van de staat en er is weinig tot geen controle”. 

De regering wil voor de kleinschalige goudsector gericht een totaal beleid ontwikkelen ter verbetering, modernisering en verduurzaming van de sector. De commissie ‘Ordening Kleinschalige Goudsector’ valt onder Vice-President Ronnie Brunswijk. Het management van het overkoepelend orgaan voor de goudsector OGS(Ordening Goud Sector) staat onder leiding van kapitein Wilson Balansi en ressorteert onder het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. – culturu.com

9 Reacties
9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bianca
maandag 7 september 2020 05:10

Maak alles transparant zodat we weten wat binnen komt. Goud is zo duur op de wereld markt. Suriname zou ervan moet profiteren. Zo rijk aan goud. Daarom zijn al die Braziliaanse daar. Ze worden rijk en sturen geld naar hun land. Suriname moet kijken wat ze fout doen in deze branche. Zit Oveel goud in Suriname.

Bianca
maandag 7 september 2020 05:12

1.5 meter. Zo alleen kan je niet besmet worden van je medemens houd afstand ook tijdens fotosessies. Fotomodellen

Rama
maandag 7 september 2020 07:54

Wie zijn deze mensen en waarom weer zoveel ?
En hoe heten die mensen en wat gaan ze doen, en hun namen ?
Wat is hun achtergrond en opleiding ?
In elk ander land zou dat bekend gemaakt worden.
Kijk ze nou vlak op elkaars lip.
Alleen die man recht vooraan , die heeft het begrepen.
Ik word hier verdrietig van.
Wat een dommies weer.

Cornelly
maandag 7 september 2020 08:19

Mensen, op de foto, het lijkt alsof jullie, ervan niet leren van al die besmettingen met de coronavirus ,die plaats vinden
Jullie hebben geen mond/neus kapjes op, met uitzondering van 1 persoon,en er word ook geen 1.50 meter afstand gehouden van elkaar!
Het is geen goed voorbeeld naar het Su-volk toe!!!
Foeiiii toch!!!

Een kritische burger
maandag 7 september 2020 09:56

Echt ongelofelijk dat er 1.5m van ons wordt geeist terwijl de VP geen goede voorbeeld geeft. En weer moet ik zeggen dat de VP doet wat hij hebben wilt en het lijkt mij weer duidelijk dat er iets vreemds aan de hand is met de hierarchie en wie het voor het zeggen heeft: hoe kan het dat een VP in een goudcommissie als voorzitter zit, die meer dan 6 goudmijnen bezit? Er is toch sprake van belangenvermenging? Veel succes minister Abiamofo maar aan de andere kant jullie zijn van de dezelfde partij. De politiek in Suriname zal altijd een corrupte… Lees verder »

Eugene
maandag 7 september 2020 10:14

Natuurlijk moeten ze ook bijdragen aan de staatskas.
Maar pak eerst alle concessie en skallian houders aan.
Bij de concessie houders kan je jaarlijks of half jaarlijks gelijk innen per hectare.
De klein schalige delvers moeten dan rechtstreeks aan de concessie houder betalen voor het mijnen op hun concessie.
Want kleinschalige delvers zijn net nomaden en hebben geen organisatie structuur, zo glippen ze altijd uit de handen van de fiscus.

Sanna
maandag 7 september 2020 11:54

t is… eh…. dat je zo op de foto staat terwijl je t land in lockdopwn gooit dit weekend. on-be-grijpe-lijk. En het lachend Durft, ook nog. Ik heb nog nooit zoiets gezien. Misscien kunnen de bestuurders op de foto even gaan nadenken of ze ergens de boot missen?

stanley westerborg
maandag 7 september 2020 12:24

Zijn er wel of geen personen op deze foto aaanwezig die zelf vernietigers zijn van de bossen in Suriname?

Onlangs in Nederland is de Justitieminister diep door het stof gegaan, omdat die zich niet gehouden had aan de covid-voorschriften. Kijk maar naar deze groepsfoto, en trek zelf uw conclusie.

John
maandag 7 september 2020 15:37

Lekker slim stelletje daar, alleen 1 man heeft een mondkapje op.
Goed voorbeeld jongens , ga zo door.Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen