maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(1)

Installatie Bestuur Fonds voorzieningen ouderschapsverlof

lees ook ...

Vp Brunswijk ontmoet bewoners van Flora in meet the people a...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk zet zich in het kader van een "Meet the People"-actie in om rechtstreeks contact te leggen met alle lagen van de bevolking. Zijn doel is om dagelijks door het hele ...

Het bestuur van het Fonds voorzieningen Ouderschapsverlof is op op maandag 14 februari voor een periode van 05 jaren geïnstalleerd door minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J). Krachtens artikel 11 van de Wet Arbeidsbescherming Gezin, heeft het fonds tot taak het zorgdragen voor doorbetaling van loon aan de werknemer, van zwangerschaps-, bevallings- en vaderschapsverlof.

De Wet Arbeidsbescherming Gezin (S.B. 2019 no. 64) is inmiddels in werking getreden. Deze wet regelt de bescherming van het moederschap, waaraan ook gekoppeld is het vaderschapsverlof. Ingevolge van voornoemde wet heeft de vrouw recht op maximaal 16 weken zwangerschaps- bevallingsverlof en bij drie of meerlingen maximaal 24 weken. De vader heeft recht op in totaal 08 dagen betaald verlof. Zwangerschaps- bevallingsverlof- en het vaderschapsverlof is met behoud van het volledige loon.

Minister Kuldipsingh heeft benadrukt dat het van belang is om altijd beide partijen, in deze moeder zowel vader, evenveel te betrekken in het geheel vanwege de verantwoordelijkheden van beide partijen bij de geboorte van een kind. Met deze wet is dan ook geïntroduceerd het vaderschapsverlof. De bewindsvrouw vindt het ook belangrijk dat alle stakeholders betrokken worden bij het beheer van het fonds, waaruit de salarissen tijdens het zwangerschaps- en bevallingsverlof en het vaderschapsverlof zullen worden uitgekeerd.

Deze weerspiegeling is ook terug te vinden in de samenstelling van het bestuur. De voorzitter van het bestuur is Meena Kandhai-Ramai (namens AW&J) met als leden Rishi Ragoenath (namens AW&J), Mohamed Ali Abdoel (namens ministerie van Financiën en Planning), Yone Gorisson (namens RAVAKSUR) en Roger D’ Mattos (namens Vereniging Surinaams Bedrijfsleven).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInstallatie Bestuur Fonds voorzieningen ouderschapsverlof