dinsdag 24 mei 2022
26.6 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Inspecteur Max Terborg krijgt leiding van Mobiele Eenheid

lees ook ...

Minister Somohardjo zegt stakende ambtenaren te zullen overp...

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BIZA) heeft moeite met de akties van de vakbond onder leiding van Donovan Grep bij het CBB en zegt dat al eerder zonder succes actie waren ondernomen. "Het doel ...

Inspecteur Max Terborg is aangesteld over de Mobiele Eenheid. Commissaris van politie Sjaam Debi-Tewarie heeft woensdag ceremonieel de leiding van de Mobiele Eenheid (ME) van het Korps Politie Suriname (KPS), aan deze dynamische man overgedragen. Terborg is tevens ressortcommandant van politie Munder.

De overdracht is op verzoek van Debi-Tewari geweest, die naar eigen zeggen gaat voor verjonging van het korps. Het afdelingshoofd heeft zelf zijn functie overgedragen aan zijn opvolger.

Vanaf augustus 2013 is Debi-Tewari in functie als commandant van de Mobiele Eenheid. Daarnaast was hij ook ressortcommandant van Munder voor ruim negen jaar. Toen volgden Latour, de leiding van de Politieacademie en recentelijk commandant van de operationeledienst van KPS. Vele functies heeft hij mogen vervullen in het binnenland  als in Paramaribo. Hij is ervan overtuigd dat Terborg de juiste man voor de job is.

Inspecteur Terborg gaat ervoor. “Daar waar buitensporig gedrag vertoond zal worden zal de eenheid optreden. De rust en veiligheid in de samenleving zal onder alle omstandigheden gewaarborgd blijven.”

Ook Terborg heeft meerdere leidinggevende functies mogen vervullen bij de politie. Zo was hij hoofd van de Bikers, hoofd Algemene Surveillancedienst (ASD), en andere functies op diverse politiebureaus waaronder Nieuwe Haven, Uitvlugt en nu Munder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInspecteur Max Terborg krijgt leiding van Mobiele Eenheid