zondag 26 maart 2023
29.4 C
Paramaribo
8.5 C
Amsterdam
0
(0)

Inspanning Corps Diplomatique tijdens Nieuwjaarsreceptie onderstreept door Santokhi

lees ook ...

Voertuigen voor maatschappelijke dienst Sozavo

Dinsdag jongstleden vond de overhandiging plaats van twee busjes bij Sozavo voor de Maatschappelijke Dienst, die landelijk opereert. De overhandiging is gedaan door minister Uraiqit Ramsaran, die bena...

President Chandrikapersad Santokhi heeft de hoofden van diplomatieke missies en consulaat-generaal, honorair consuls, vertegenwoordigers van internationale organisaties en vertegenwoordigers van de particuliere sector in de Republiek Suriname toegesproken. Dit is woensdag gebeurd tijdens een Nieuwjaarsreceptie die is georganiseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). De receptie werd gehouden in het Surinaamsch Rumhuis aan de Cornelis Jongbawstraat.

In zijn toespraak heeft het staatshoofd zijn oprechte waardering geuit voor de steun welke Suriname heeft ontvangen van regeringen en organisaties van de respectieve functionarissen op verschillende gebieden en bij verschillende gelegenheden. De president rekent op hun inzet om de waardevolle samenwerking voort te zetten en om meer tastbare resultaten te realiseren. “De inspanningen van het Corps Diplomatique wordt bijzonder gewaardeerd.”

President Santokhi samen met de first lady en andere genodigden aan tafel tijdens de Nieuwjaarsreceptie. Foto: CDS

Het staatshoofd is ook ingegaan op de met succes bereikte overeenkomsten over schuldsanering met de Club van Parijs en het akkoord met India. “Al deze overeenkomsten tonen verdere steun aan Suriname op zijn weg naar herstel van de economie onder een IMF Extended Fund Facility. We blijven ons inzetten om de economie weer gezond te maken, het internationale vertrouwen van onze schuldeisers en partners te herwinnen en de meest kwetsbaren in onze samenleving de nodige steun te bieden”, gaf hij aan. Santokhi merkte op dat er met de Volksrepubliek China wordt onderhandeld om ook tot een akkoord te komen.

President Santokhi heeft in zijn toespraak ook teruggeblikt op het jaar 2022. Hij merkte op dat het een uitdagend jaar voor Suriname, maar ook heel de wereld,  zoals de oorlog in Oekraïne resulterend in uitdagingen op het gebied van voedsel- en energiezekerheid. Bovendien heeft het economisch herstel na de Covid-19-pandemie niet voldoende impact gehad om de tegenslagen voor de gezondheidsstelsels, de werkloosheid en de verliezen in de particuliere sector te compenseren.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInspanning Corps Diplomatique tijdens Nieuwjaarsreceptie onderstreept door Santokhi