Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Inkorting op onderwijsbegroting in Suriname heeft gevolgen

Geplaatst

op

Minister Marie Levens. Beeld Youtube

Er is een goede begroting nodig om de problemen binnen het onderwijs op te lossen. Volgens minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), zal elke bezuiniging of inkorting van de begroting consequenties hebben op de uitvoering van het onderwijsbeleid.

Nu Suriname ook getroffen is door Covid-19, is gebleken dat op sommige scholen de Covid-protocollen niet nageleefd kunnen worden, omdat de basisvoorwaarden ontbreken. In bepaalde gevallen zijn scholen niet eens aangesloten op de waterleidingen die voor de school langslopen. En dit heeft niets met Covid te maken, zegt Levens.

Er had altijd al water moeten zijn op die scholen en de toiletten hadden altijd al goed moeten werken. Handen wassen is altijd al een voorwaarde geweest om ziektes te voorkomen. Echter is dit alles verwaarloosd. Ze wijst erop dat mensen er niet van uit moeten gaan dat zij zaken binnen een paar maanden tijd kan oplossen met een lege kas.

Om dit probleem op te lossen, zou er volgens de minister een gigantische begroting van vele miljarden voor MinOWC nodig zijn. Hetzelfde geldt voor de problemen van de studenten in het buitenland.

De unificatiekoers heeft vele ouders en het ministerie in problemen gebracht. “Mijn begroting voor het onderhouden van studenten in het buitenland is teruggebracht met de helft. Maar het belangrijkst zijn de studenten die wij hebben uitgestuurd. Die mogen we echt niet in de steek laten,” zegt Levens.

Culturu.com

 

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen