dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
3
(1)

Inheemsen willen niet bedelen

lees ook ...

Geldsmokkelaar op Johan Adolf Pengelluchthaven aangehouden

Luchthavenautoriteiten hebben onlangs de 39-jarige reiziger Gilberto D. voor overtreding van de Deviezenwet op de J.A. Pengel internationale luchthaven aangehouden. Hij stond op het punt stond af te r...

Een delegatie met inheemse vertegenwoordigers van  de Arowakken, Caraïben en Wayana’s   heeft vice president Ronnie Brunswijk bezocht.  De delegatie stond onder leiding van  Graman  Asongo Alalaparu. Volgens districtcommissaris Merilu Sapa van Sipaliwini(Coeroeni), vertegenwoordigt deze Graman de totale Surinaamse  inheemse gemeenschap.

De inheemsen onder leiding van deze Graman hebben te kennen gegeven, dat zij graag zelfvoorzienend willen zijn. Zij willen ook meegenomen worden in de ontwikkeling en wensen geen handen op te houden voor de regering. De Graman houdt de vice president voor dat voedsel schaarste, elektrificatie en slechte infrastructuur huidige problemen zijn in het achterland.

Brunswijk garandeerde, dat deze punten in regeringsverband besproken zullen worden. Ondanks de  financieel economische uitdagingen zal er alles aan gedaan worden om de achtergestelde gemeenschappen tegemoet te komen.

De vice president benadrukte, dat het oplossen van de grondenrechten vraagstuk prioriteit heeft voor deze regering. Deze uitspraak heeft hij de afgelopen tijd in verschillende dorpen gedaan.

Het directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de president geeft te kennen dat de conceptwet Collectieve rechten inheemsen en tribale volken, die al lag bij het parlement, wordt herzien door de nieuwe commissie Grondenrechten. Het orgaan legt nu de hand aan het formuleren van de laatste adviezen voor de regering.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInheemsen willen niet bedelen