dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
5
(1)

Inheemsen eisen stopzetting uitgifte gronden binnen dorpsgebieden

lees ook ...

Ministerie van EZ biedt personeel training in basisvaardighe...

Het Directoraat Ondernemerschap (DO) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft het personeel van het ministerie voorzien van een training genaamd...

De Inheemse gemeenschappen van Para, Wanica en Commewijne hebben genoeg van de uitgifte van hun gronden aan derden. Ze zijn naar het districtscommissariaat van Para geweest om hun ongenoegen te uiten. De groep eist dat er een einde wordt gemaakt aan de uitgifte van gronden binnen de dorpsgebieden.

Op borden zijn strijdvaardige citaten te lezen zoals: ‘Grondenrechten zijn mensenrechten’ en ‘Gron leti na unu leti.’ Vertegenwoordigers van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) en het Organisatie voor Samenwerkende Inheemse Dorpen in Para (OSIP) hebben gesproken met districtscommissaris Marlène Joden van Para over de kwestie.

Het protest van de inheemsen bij het commissariaat te Para. Foto: VIDS

Er komen vervolggesprekken, want de groep wil dat er uiteindelijk een oplossing komt voor deze zaak. Zij willen niet dat grond zomaar wordt uitgegeven.  De inheemsen zijn vastbesloten om te strijden tot het bittere eind.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInheemsen eisen stopzetting uitgifte gronden binnen dorpsgebieden