woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
5
(1)

Inheemsen eisen stopzetting uitgifte gronden binnen dorpsgebieden

lees ook ...

Legislation to encourage entrepreneurship is being developed...

The "Suriname Competitiveness and Sector Diversification (SCSD) project" has been awarded a loan by the World Bank to the Ministry of Economic Affairs, Entrepreneurship, and Technological Innovation (...

De Inheemse gemeenschappen van Para, Wanica en Commewijne hebben genoeg van de uitgifte van hun gronden aan derden. Ze zijn naar het districtscommissariaat van Para geweest om hun ongenoegen te uiten. De groep eist dat er een einde wordt gemaakt aan de uitgifte van gronden binnen de dorpsgebieden.

Op borden zijn strijdvaardige citaten te lezen zoals: ‘Grondenrechten zijn mensenrechten’ en ‘Gron leti na unu leti.’ Vertegenwoordigers van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) en het Organisatie voor Samenwerkende Inheemse Dorpen in Para (OSIP) hebben gesproken met districtscommissaris Marlène Joden van Para over de kwestie.

Het protest van de inheemsen bij het commissariaat te Para. Foto: VIDS

Er komen vervolggesprekken, want de groep wil dat er uiteindelijk een oplossing komt voor deze zaak. Zij willen niet dat grond zomaar wordt uitgegeven.  De inheemsen zijn vastbesloten om te strijden tot het bittere eind.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInheemsen eisen stopzetting uitgifte gronden binnen dorpsgebieden