maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Inheemse vrouwengroep ontvangt mobiele cool unit voor productieproces

lees ook ...

Zomercarnaval Rotterdam eind juli van start

De Zomercarnaval in Rotterdam gaat op vrijdag 26 juli van start. Dit zal ingeluid worden door het Corso Casino by Queen. Dit zal plaatsvinden onder een schitterend optreden van de band Trafassi. Het p...

De coöperatie Asajaka Weno UA, een inheemse vrouwengroep uit Pierre Kondre Kumbasie in district Para, heeft een mobiele koelunit ontvangen om de kwaliteit van hun producten te waarborgen tijdens het vervoer. Asajaka Weno is actief in de productie en verwerking van sappen, vruchtenpulp en vers gesneden ananas. Deze koelunit is essentieel voor het handhaven van de productkwaliteit tijdens transport van producent naar afnemers.

De organisatie werd geselecteerd voor cohort 2 van het Suriname’s Growth Enterprise-project (Surge) en ontving een matching grant van 13.000 US-dollar. De mobiele koelunit, geleverd door MN Car Center, werd vrijdag officieel overgedragen door Susan Bansropansingh van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie en Gaby Sariman van Solidaridad aan de coöperatievoorzitter Yvette Sabajo en Claudia Maatstap.

Het ministerie van Economische Zaken benadrukt in een persbericht dat het Surge-project is opgezet om micro-, kleine- en middelgrote ondernemingen (MKMO’s) te ondersteunen. Tot nu toe zijn al 56 bedrijven, na een zorgvuldig selectie- en beoordelingsproces, in aanmerking gekomen voor een matching grant.

Het Surge-project maakt deel uit van het Suriname Competitiveness and Sector Diversification-project en wordt gefinancierd met een lening van de Wereld Bank Group. Na de contractondertekening op 28 maart 2023 met Solidaridad, die technische bijstand verleent, worden de MKMO’s begeleid. Het programma stimuleert het bedrijfsleven in het algemeen, en richt zich specifiek op vrouwelijk ondernemerschap en rurale gemeenschappen, zoals die van inheemsen en marrons.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInheemse vrouwengroep ontvangt mobiele cool unit voor productieproces