maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

Inheemse organisaties protesteren tegen vertraging erkenning Powakka dorpsbestuur

lees ook ...

BLTO in actie: betalingen overuur blijven uit

De Bond Leraren bij het Technisch Onderwijs (BLTO) is momenteel in actie vanwege het uitblijven van overurenbetalingen voor zijn leden gedurende een periode van zes maanden. Tijdens een persconferenti...

De directeur van het Kabinet van de President overeen is met VIDS, OSIP (Organisatie van Samenwerkende Inheemse dorpen in Para, Wanica en Commewijne) en Powakka overeengekomen dat vrijdag een besluit zou worden genomen over de erkenning van het aangewezen dorpsbestuur van Powakka. De VIDS heeft donderdag echter een verzoek van het Kabinet van de President om nog geduld te betrachten.

“We zullen uiterlijk volgende week meer informatie geven of hopelijk een besluit meedelen.” Dit nieuws leidt tot frustratie bij de Inheemse gemeenschappen in Suriname, met name in Powakka. Het is niet de eerste keer dat afspraken en beloftes niet worden nagekomen.

Sinds de ontmoeting met de president en de cluster van ministers na de gebeurtenissen van 2 mei 2023, is er al beloofd dat er een besluit zou worden genomen. Op 16 juni 2023 was er al een advies beschikbaar, maar de regering heeft toen besloten om het advies intern te bestuderen en binnen 2 weken terug te koppelen. Deze termijn is inmiddels verstreken en het is nu 2024. Hoe lang moet Powakka nog wachten?

Er is geen duidelijke reden gegeven waarom Powakka nog langer geduld moet hebben. Het voortdurende verzoek om geduld zorgt voor toenemende frustratie.

Bovendien zijn personen gisteren opgeroepen voor een gesprek op het kabinet van de president. VIDS, als gesprekspartner, is niet eens betrokken bij deze stap, terwijl het om kwesties van traditioneel gezag gaat. Deze werkwijze getuigt niet van respect voor het traditioneel gezag en de gemeenschappen, en VIDS zal hier niet aan meewerken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInheemse organisaties protesteren tegen vertraging erkenning Powakka dorpsbestuur