donderdag 18 april 2024
25 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

Inheemse jongeren vragen aandacht voor klimaatverandering Marowijne

lees ook ...

Vrouw overvallen door criminelen in eigen huis

I.T. (43) werd plotseling geconfronteerd met een angstaanjagende situatie toen twee criminelen haar slaapkamer binnenstormden door de deur open te trappen. Een van hen trapte haar in de rug terwijl hi...

Een groep inheemse jongeren uit het district Marowijne heeft de aandacht gevraagd van De Nationale Assemblee (DNA) voor de gevolgen van klimaatverandering. Zij hebben dinsdag een petitie ingediend bij de voorzitter van de DNA, Marinus Bee. De dorpen Galibi, Pierekondre, Tapoekoe, Erowarte en Bigiston hebben te maken met erosie wat vervolgens het voortbestaan van de dorpen bedreigt. Ook stijgt het water van de rivier hoger dan normaal en is het in de droge tijd extra heet.

“Wij jongeren en onze families worden soms radeloos, want zo kunnen we niet meer voor ons zelf zorgen en we zijn niet zeker van ons bestaan. We zoeken naar oplossingen. We zijn schoolgaande jongeren en onze dorpsbesturen rekenen op ons, als jong kaders”, luidt een passage uit de petitie.

De jongeren geven aan al oplossingsmodellen te hebben waargenomen in andere gebieden van het land en doen het beroep aan het parlement voor de nodige ondersteuning, wel vragen zij om inspraak te hebben bij het bedenken van oplossingen in Marowijne. Bee was ingenomen met het feit dat de jongeren het initiatief hebben genomen om aandacht te vragen voor de problemen als gevolg van klimaatverandering in hun district.

De parlementsvoorzitter is het met de petitionarissen erover eens dat de besluiten niet alleen in Paramaribo genomen moeten worden. “Komen jullie met voorstellen en we zullen zeker een open oor voor hebben”, gaf hij aan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInheemse jongeren vragen aandacht voor klimaatverandering Marowijne