zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Inheemse jongeren vragen aandacht voor klimaatverandering Marowijne

lees ook ...

Vp Brunswijk bekritiseert cambiohouders voor handelspraktijk...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk uit kritiek op de handelspraktijken van cambiohouders, waarbij hij suggereert dat zij een rol spelen in de koersontwikkeling van de valuta. Hij merkt op dat het wei...

Een groep inheemse jongeren uit het district Marowijne heeft de aandacht gevraagd van De Nationale Assemblee (DNA) voor de gevolgen van klimaatverandering. Zij hebben dinsdag een petitie ingediend bij de voorzitter van de DNA, Marinus Bee. De dorpen Galibi, Pierekondre, Tapoekoe, Erowarte en Bigiston hebben te maken met erosie wat vervolgens het voortbestaan van de dorpen bedreigt. Ook stijgt het water van de rivier hoger dan normaal en is het in de droge tijd extra heet.

“Wij jongeren en onze families worden soms radeloos, want zo kunnen we niet meer voor ons zelf zorgen en we zijn niet zeker van ons bestaan. We zoeken naar oplossingen. We zijn schoolgaande jongeren en onze dorpsbesturen rekenen op ons, als jong kaders”, luidt een passage uit de petitie.

De jongeren geven aan al oplossingsmodellen te hebben waargenomen in andere gebieden van het land en doen het beroep aan het parlement voor de nodige ondersteuning, wel vragen zij om inspraak te hebben bij het bedenken van oplossingen in Marowijne. Bee was ingenomen met het feit dat de jongeren het initiatief hebben genomen om aandacht te vragen voor de problemen als gevolg van klimaatverandering in hun district.

De parlementsvoorzitter is het met de petitionarissen erover eens dat de besluiten niet alleen in Paramaribo genomen moeten worden. “Komen jullie met voorstellen en we zullen zeker een open oor voor hebben”, gaf hij aan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInheemse jongeren vragen aandacht voor klimaatverandering Marowijne