woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Inheemse jongeren lanceren documentaire over klimaatveranderingsexcursie

lees ook ...

26 boeren in Nickerie hebben grond van minimaal 15 hectaren ...

In februari dit jaar is door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een algemene bekendmaking via de mediahuizen geplaatst dat geïnteresseerde rijstboeren zich konden registreren voor...

Een groep Inheemse jongeren uit verschillende dorpen in Marowijne heeft onlangs een excursie gemaakt om de gevolgen van klimaatverandering op hun dorpen te onderzoeken. Tijdens deze excursie hebben zij een documentaire gemaakt, genaamd VIDS-jongeren, waarin zij hun pijnpunten hebben verwoord en laten zien wat de gevolgen van klimaatverandering zijn voor hun dorpen.

De petitie die zij hebben opgesteld, is overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee. In de petitie geven de jongeren aan dat de kust van de dorpen Pierrekondre, Tapoekoe, Erowarte, Bigiston, Marijkedorp en Galibi te kampen hebben met aanzienlijke erosie als gevolg van klimaatverandering.

De lancering van de documentaire is een belangrijke stap om bewustzijn te creëren over de impact van klimaatverandering op Inheemse gemeenschappen in Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInheemse jongeren lanceren documentaire over klimaatveranderingsexcursie