vrijdag 2 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Inheemse en Tribale groepen bieden voorzitter DNA verklaring aan

lees ook ...

Dc Nerkust: The late Sham Binda is replaced by Grachelle Slu...

The media had previously projected that Grachelle Sluisdom would succeed Sham Binda in the National Assembly (DNA), not Professor Ryan Nannan. This was confirmed to the media by Mike Nerkust, who is s...

Op donderdag 06 april 2023 hebben vertegenwoordigers van het Traditioneel Gezag der Inheemse volken en Tribale volken, vertegenwoordigd in de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS), Vereniging van Saamaka Gezagsdragers (VSG) en Samenwerkingsverband van Tribale Volken in Suriname (KAMPOS) een gezamenlijke verklaring ingediend bij de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc LL.B. 

De verklaring betreft de standpunten van organisaties met betrekking tot de conceptwet: Raamwet, Collectieve Rechten der Inheemse Volken en Tribale Volken. Eerder hebben de samenwerkende organisaties in een krutu te Powakka, in het district para om te praten over de huidige situatie met betrekking tot de wettelijke erkenning van de collectieve rechten in het bijzonder de grondenrechten van de Inheemse en Tribale volken. Tegen deze achtergrond stelden de organisaties standpunten zoals geamendeerd op 31 januari 2023. De organisaties gaven aan zich te beperken tot de hoofdzaken die in de petitie zijn vervat.

Na de overhandiging gaf de DNA-voorzitter aan  dat de voorbereidingen zeker anderhalf jaar hebben geduurd. “Ik heb deze petitie eerder gedeeld met de rest van het parlement en heb afgesproken om op dinsdag 02 mei 2023 de openbare vergadering over deze wet aan te vangen. Het parlement zal samen met u werken aan het tot stand komen van deze wet. Terwijl de wet in behandeling is, zal er een team zijn die samen met internationale organisaties zal zitten om zaken te bespreken”, zegt voorzitter Bee.

De samenwerkende organisaties zeiden blij te zijn met de ontvangst en gaven aan uit te kijken naar de behandeling van de wet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInheemse en Tribale groepen bieden voorzitter DNA verklaring aan