maandag 8 augustus 2022
32.4 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
4.5
(2)

Inheemse dorpen krijgen megafoons ter verbetering communicatie

lees ook ...

Politie haalt passagiers met openstaande verkeersboetes uit ...

Automobilisten die denken dat ze een verkeersboete niet hoeven te betalen en het land vrij uit gaan, worden op de Johan Adolf Pengelluchthaven uit de rij gehaald door politieambtenaren van de afdeling...

Er zijn tijdens een miniconferentie te Powakka twaalf megafoons overhandigd aan de dorpshoofden. De megafoons zijn bedoeld de communicatie binnen de dorpen en met name tussen het dorpsbestuur en de dorpelingen te verbeteren. 

In totaal zijn twintig megafoons aangekocht en verdeeld binnen een multi-regionaal communicatieproject dat de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) heeft uitgevoerd onder het Indigenous Navigator programma dat liep van 2017 tot eind augustus 2021.

Onderdeel van het communicatieproject was een onderzoek in de dorpen dat uitwees dat er onder meer grote behoefte is aan een goede informatiestroom tussen de kapiteins en dorpelingen. Als mensen goed geïnformeerd zijn kunnen ze effectiever deelnemen aan de vergaderingen om vervolgens goed overwogen besluiten te nemen.

De megafoons kunnen bijvoorbeeld ingezet worden om de mensen te informeren over de laatste ontwikkelingen van de Covid-19-pandemie en de MoHanA-regels. MoHaNa wil zeggen: mond/neuskap op, handen ontsmetten en tenminste 1,5m afstand houden.

De dorpshoofden waren allen ingenomen met de megafoon en zullen deze goed gebruiken. Dorpshoofd Muriel Fernandes van Cassipora en coördinator van het communicatieproject van VIDS, overhandigde de megafoons onder andere aan de dorpshoofden Essikio Ijapawai (Sipaliwini Savanna), Panashi Panekke (Amotopo), Pesiehpe Padoe (Palumeu) en Sergio Srisria (Washabo). Ook de recent aangewezen dorpshoofden Sergio Sabajo van Powakka en August Sabajo van Copi kregen elk een megafoon.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInheemse dorpen krijgen megafoons ter verbetering communicatie