Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Inheemse dorpen in Suriname strijden samen tegen COVID-19

Geplaatst

op

Inheemse Dorpen Zullen Gezamenlijk Covid 19 Aanpakken. Enkele Dorpen In Wanica En Para Hebben Al Controleposten Geplaatst En Buitenstanders Worden Uit Voorzorg Voorlopig Geweerd. Foto Nii

De Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen in Para heeft met inheemse dorpshoofden van het district Wanica en Para gesprekken gevoerd over de landelijke verspreiding van het coronavirus. Zij zullen met ondersteuning en begeleiding van het COVID-19 Crisis Managementteam maatregelen treffen om het virus te weren uit hun leefgebieden.

De dorpen die als collectief de commitment zijn aangegaan: Powakka, Matta, Kurupa, Pikin Poika en Casipora, zijn bereid al het nodige te doen om hun dorpen COVID-19 vrij te houden. Aan het COVID-19-Crisis Managementteam hebben zij in dit verband het volgende verzoek gedaan:

–           Ondersteuning bij veiligheidscontrole op grensposten

–           PPE

–           Thermoguns

–           Financiële steun voor voeding en drank voor vrijwilligers op de grensposten

–           Protocollen en veiligheidsvoorschriften bij calamiteiten

–           Hoe te handelen als iemand uit hun gebied positief wordt getest

Het gesprek tussen de Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen in Para en de dorpshoofden heeft virtueel plaatsgevonden via Zoom. Het overleg werd mee gevolgd door functionarissen van het ministerie van Volksgezondheid (o.a. directeur Medische Zending en een infectioloog), de directeur van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en directeur Nationale Veiligheid. De deskundigen zijn ingegaan op vragen over procedure bij besmettingen en de werking van het COVID-19-Noodfonds. De protocollen en veiligheidsvoorschriften zullen worden opgestuurd door de Regionale Gezondheidsdienst en de Medische Zending.

Intussen hebben enkele dorpen in Wanica en Para reeds controle posten geplaatst en worden buitenstaanders uit voorzorg voorlopig geweerd uit het dorp.

Er zijn gisteren tot 19:00 uur (lokale tijd) 21 nieuwe besmettingen erbij gekomen, want het totale aantal positief geteste personen brengt op 122. Van dit aantal zijn er 112 actieve gevallen. Het aantal personen in quarantaine is van 176 gestegen naar 215. 

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjarma
maandag 8 juni 2020 00:01

Het stijgt maar hoeveel mensen liggen er in het ziekenhuis en hoeveel op de ic?

Mr.Smith
maandag 8 juni 2020 00:08

Nederland gaat beademingmachine sturen. Dat 10. Dat maakt 50 .. Wie eerst komt wie eerst maalt. Maar liever gaat niemand. Je zal net no 51 zijn dan wat gaat er gebeuren. Blijf binnen is het besteAdvertentie

Suriname

Nog geen duidelijkheid over ministerskandidaten in Suriname

Geplaatst

op

1240

Het is nog steeds onduidelijk wie de nieuwe ministers posten zullen bekleden. De procureur generaal (PG) heeft een deel van de namen ontvangen voor het starten van een antecedenten onderzoek. Ook zijn er nog geen resultaten gestuurd naar coalitieleider Chan Santhoki.

Er zal beslist worden wie de ministersposten zullen invullen op basis van de bevindingen van de pg. Momenteel komen er principiële bezwaren boven water tegen de ministerskandidaten. De PG moet nog enkele namen ontvangen. Ook de ABOP moet nog enkele namen opsturen. Er moeten nog meer namen worden doorgegeven. De kandidaten van de NPS, Marie Levens (Onderwijs, Wetenschap & Cultuur) en Silvano Tjong-Ahin (Ruimtelijke Ordening & Milieu) zijn intussen al doorgestuurd nadat zij unanieme goedkeuring kregen van het NPS-congres zaterdag.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Suriname..President Chan Santokhi en Vice-President Ronnie Brunswijk treden aan op 16 juli

Geplaatst

op

Img 6609

De verkiezing van de twee functionarissen vindt plaats op maandag 13 juli om 10.00 uur tijdens buitengewone openbare DNA vergadering.

Hoewel er geen tegenkandidaten zijn ingediend, moeten op de vergadering minstens 34 Assembleeleden aanwezig zijn om de president en de vicepresident te kunnen kiezen. De BEP (2 zetels) heeft reeds eerder toegezegd de ondersteuning te zullen geven.
De samenwerkende coalitie heeft 33 zetels.

Na de overdracht van de regeermacht door president Desi Bouterse, volgt een gemotoriseerd defilé van de politie en het Nationaal Leger. De nieuwe president zal geflankeerd door de korpschef en de bevelhebber van het Nationaal Leger de passerende gemotoriseerde eenheden gadeslaan. In een dagorder is aangegeven wie allemaal betrokken zijn bij de organisatie. De komende week vinden er oefeningen plaats. Starnieuws verneemt dat aan de eenheid van het Korps Politie Suriname toegevoegd worden, peletons van de douane, Korps Penitentiaire Ambtenaren, Brandweer en het Korps Beveiliging en Bijstandsdienst.

Culturu.com—–Ferdinand Louis

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen