woensdag 29 november 2023
25.5 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
4
(1)

Inheems dorp Matta heeft nieuwe vrouwelijke kapitein

lees ook ...

DNA- voorzitter adequate wet- en regelgeving belangrijk voor...

Geen woord kan omschrijven, hoe ontdaan ik me in de hoedanigheid van DNA-voorzitter voel, wanneer ik geconfronteerd word, met onvoorziene omstandigheden, die aan hardwerkende Surinamers, in de bloei v...

Wendolyn Sabajo is op zowel traditionele wijze als middels overheidsbeschikking geïnstalleerd tot kapitein van het dorp Matta in het district Para. Deze plechtigheid is bijgewoond door vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. De regering staat achter haar en erkent haar, zei de vp in zijn toespraak.

Hij riep de nieuwe kapitein op om haar werk naar behoren te doen. Brunswijk gaf haar mee te mogen rekenen op de steun van de regering. Volgens hem zal hij binnen de regering pleiten voor het verhogen van het honorarium van de dorpshoofden. Verder zei Brunswijk in zijn toespraak ook achter de inheemse gemeenschap te staan.

Hoewel de slavernij al jaren is afgeschaft is het binnenland nog achtergesteld. Er is volgens de vp nog geen kans geweest voor volledig herstel, ondanks Brunswijk zelf uit binnenland afkomstig is.

De overhandiging van de beschikking door vp Brunswijk aan kapitein Sabajo. Beeld Facebook Ronnie Brunswijk

Hij hield de aanwezigen voor om niet op te geven, want binnen deze regeerperiode moeten enkele zaken worden aangepakt. Ook al is het niet 100 procent, maar stap voor stap zal het binnenland wel vooruitkomen. Het binnenland komt uit zijn isolement, verzekerde de vp. Aan het oplossen van het grondenrechtenvraagstuk zal ook gewerkt worden, gaf hij mee.

De installatie van kapitein Sabajo werd verder bijgewoond door minister Albert Jubitana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), districtscommissaris van Para, Marlene Joden, vertegenwoordigers van de Vereniging van Inheemsen Dorpshoofden in Suriname (VIDS), het Directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen en dorpelingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInheems dorp Matta heeft nieuwe vrouwelijke kapitein