zondag 27 november 2022
27.6 C
Paramaribo
7.1 C
Amsterdam
5
(1)

Ingrijpen regering op Openbare Werken gewenst ter voorkoming escalatie

lees ook ...

Bouva: When will we have a finance minister?

During yesterday's discussion of the Production Credit Fund Act, Assembly member Melvin Bouva (NDP) inquired about the Minister of Finance for the hundredth time. The president has yet to choose a new...

Om escalatie te voorkomen doen een twaalftal bonden een dringend beroep op de regeringstop om in te grijpen in het vakbondsgeschil op het ministerie van Openbare Werken (OW). Er zal een beslissing genomen moeten worden in de slepende kwestie tussen minister Riad Nurmohamed en de bond onder leiding van Michael Sallons. Dit is vervat in een brief aan president Chandrikapersad Santokhi.

Volgens vakbondsleiders zou er vanaf het aantreden van de minister een rancuneus beleid gevoerd worden, waarbij niet geschroomd wordt om de totale gemeenschap te straffen omdat het volk eerder gekozen heeft voor een andere regering. Nu wordt het pad van confrontatie gevolgd tegen de vakbond.

Zelfs medewerkers worden bedreigd met het toepassen van ‘no work no pay’, omdat ze opkomen voor betere werkomstandigheden. Vakbondsleiders spreken van “een daad van machtsmisbruik en dictatuur”. De weg naar het oplossen van problemen door overleg wordt volgens de vakbondsleiders niet gevolgd door de bewindsman. Bij een vakbondsactie op 14 januari is de politie ingeschakeld.

Om tot een oplossing te komen is dialoog de beste methode, stellen de vakbondsleiders. Echter moeten beide partijen openstaan hiervoor. Als de werkgever hier niet open voor staat, zullen alle ten dienste staande middelen ingezet worden om het gewenste doel te bereiken.

De brief aan de president is ondertekend door de vakbondsleiders Imro Edam, David Bakker, Lloyd Pool en Rodney Cabenda. Er is voor het laatst op 12 januari een brief gestuurd aan OW-minister Nurmohamed.

OW-bondsvoorzitter Sallons is blij met de ondersteuning van zijn vakbondsmakkers. Hij hoopt dat er een oplossing komt. Zij dringen hier sinds vorig jaar maart op aan. Echter wordt er niet op brieven en apps gereageerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIngrijpen regering op Openbare Werken gewenst ter voorkoming escalatie