donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
4.5
(2)

Ingrid Bouterse roept jongeren op om te strijden voor Suriname’s toekomst

lees ook ...

Vuilophalers leggen werk neer

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft officieel bekendgemaakt dat vuilophaal vanaf vandaag gedeeltelijk niet gegarandeerd is. De vuilophalers hebben te kennen gegeven aan Suriname Herald, dat ...

“Jonge professionals, jullie zijn de toekomst van deze natie. Strijd voor waarden en normen, strijd om onze natuurlijke hulpbronnen te beschermen, en strijd voor onze soevereiniteit. Om iets te bereiken wat je nooit hebt gehad, moet je dingen doen die je nooit hebt gedaan,” aldus de gewezen first lady van Suriname, Ingrid Bouterse-Waldring, bij de launch van de NDP Jongeren Denktank.

In haar bemoedigende toespraak spoorde ze de jongeren aan om risico’s te durven nemen en open te staan voor nieuwe ideeën. “Wees bereid je mening te uiten en je overtuigingen publiekelijk kenbaar te maken, want alleen dan is het de moeite waard.”

Bouterse-Waldring benadrukte dat de keuzes die we dagelijks maken, zoals de risico’s die we nemen, het geloof dat we belijden, en de relaties die we onderhouden, bepalend zijn voor de richting van ons leven. Ze moedigde de jongeren aan om niet ontmoedigd te raken en het verleden los te laten. “Werk hard om je doelen te bereiken, streef niet alleen naar rijkdom, maar ook naar het maken van een verschil voor jezelf en voor Suriname.”

Daarnaast benadrukte ze het belang van nieuwsgierigheid zonder oordeel. “Negativiteit is niet wat we als natie nodig hebben. Het zijn de jongeren die elke dag een revolutie moeten teweegbrengen. Ik reken op jullie en heb er vertrouwen in dat met liefde, de juiste begeleiding en houding, dit mooie land weer positief op de internationale kaart kan worden geplaatst.”

Ze sloot haar toespraak af met een citaat van haar man, oud-president Desi Bouterse: “Samen bouwen we aan dit land, samen brengen we het naar grotere hoogtes. We zijn de eigenaren en rechthebbenden van dit land, en hebben de historische plicht het te ontwikkelen. Laten we niet opgeven, maar samen de handen ineen slaan om Suriname naar grotere hoogtes te brengen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIngrid Bouterse roept jongeren op om te strijden voor Suriname's toekomst