maandag 8 augustus 2022
26.6 C
Paramaribo
16.6 C
Amsterdam
0
(0)

Ingas ontvangt zuurstof uit Frans-Guyana; ziekenhuizen krijgen maandag

lees ook ...

Armoedegrens in Suriname vastgesteld op SRD 3.365

De armoedegrens in Suriname is per december 2021 vastgesteld op SRD 3.365 voor een volwassene. Dit is vastgesteld door de in juli vorig jaar ingestelde multidisciplinaire werkgroep inzake armoedebestu...

Vanaf morgen worden ziekenhuizen volledig voorzien van medische zuurstof. Het bedrijf Ingas heeft om het dreigende tekort af te wentelen via Frans-Guyana eenmalig zuurstof gekocht. De tank met zuurstof is vanmiddag uit Kourou aangekomen in Paramaribo, zegt Roger Hogenboom van Ingas.

Door een samenloop van omstandigheden was er onvoldoende medische zuurstof om de ziekenhuizen volledig te voorzien. Het bedrijf heeft daarom contact opgenomen met de Frans-Guyanese zuurstoffabrikant voor de spoedaankoop.

Volgens Hogenboom had dit traject vele logistieke uitdagingen waarbij de nodige support is gekregen van Bryan Renten, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, de Franse ambassadeur Antoine Joly en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIngas ontvangt zuurstof uit Frans-Guyana; ziekenhuizen krijgen maandag