dinsdag 21 maart 2023
30 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
5
(2)

Infrastructuurplan voor wegenonderhoud in zicht

lees ook ...

C-47 doet niet mee met protestactie ‘Alles plat’

C-47 vakcentrale gaat niet deelnemen aan de geplande actie 'Alles plat' op 24 maart. Dit besluit werd genomen tijdens de Assemblee van de Arbeid. In plaats daarvan gaat de bond zich richten op het ver...

Voor het onderhoud van het Surinaamse wegennet zal er eindelijk een infrastructuurplan worden geschreven. Heel wat wegen verkeren in deplorabele staat wat mede verergerd wordt door de aanhoudende regens. De regering gaat na met welke bedrijven een zodanig meerjarenovereenkomst getekend kan worden  “zodat we zeker kunnen zijn dat de wegen goed onderhouden worden. De mensen hebben er recht op”, zei het staatshoofd.

Een van de primaire wegen is de Van ’t Hogerhuysstraat waarvan een gedeelte in slechte staat verkeerde, maar die recentelijk is hersteld. Rudisa heeft als Surinaams bedrijf 200 ton asfalt beschikbaar gesteld voor onder meer deze herstelwerkzaamheden. President Santokhi spreekt van een spontane aanbieding van bedrijven voor het leveren van asfalt. Hij heeft de actie van Rudisa verwelkomd en het bedrijf door tussenkomst van de minister bedankt.

Het staatshoofd wijst erop dat er momenteel sprake is van een zware regenperiode. Water is de grootste vijand van asfalt. De staat waarin de wegen verkeren wordt door al het overtollige water, er niet beter op en dit is weer van invloed op de verkeersstroom, voertuigen en het rijgedrag. De regering is nu bezig de straten te herstellen. Behalve de Van ’t Hogerhuysstraat, wordt ook de Oostwestverbinding aangepakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInfrastructuurplan voor wegenonderhoud in zicht