woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

Infrastructuur Uitkijkpolder wordt hersteld

lees ook ...

Students from O.S. Gijsbertusschool look around the hydropon...

The hydroponic greenhouse of the Ministry of Agriculture, Animal Husbandry and Fisheries (LVV) was visited by 100 children from the Public School Gijsbertusschool. 'Plants' was the second quarter's fo...

Eergisteren werd door de minister van Landbouw Veeteelt en Visserij Parmanand Sewdien, DNA-lid Ranjendrekoemar Debie en de districtscommissaris van Saramacca Sherin Bansi-Durga het startsein gegeven voor het herstel van  twaalf bruggen en wegen in de Uitkijkpolder in het district Saramacca. De Uitkijkpolder  bestaat uit een geïrrigeerd areaal van 1,200 ha verdeeld in landbouw percelen van 6 ha waar uitsluitend aan de teelt van groenten en fruit wordt gedaan voor de lokale markt en de export.

45% van de groenten en fruit op de lokale markten zijn uit het district Saramacca afkomstig. Door verwaarlozing en achterstallig onderhoud van de infrastructuur ondervinden de boeren veel last bij het vervoeren van hun producten, wat tot gevolg heeft dat velen de landbouw de rug hebben toegekeerd.

Het ministerie van LVV is nu bezig met beperkte middelen zoveel als mogelijk productie stimulerende maatregelen te treffen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Surzwam NV, een werkarm van het ministerie van LVV en de Civil Technischedienst (CT) van het commissariaat van Saramacca.

In andere resorten van het district worden thans diverse rehabilitatie werkzaamheden uitgevoerd op het gebied van de natte infrastructuur door het ministerie LVV/Surzwam N.V in samenwerking met het commissariaat van Saramacca. Hieronder vallen het herstel van de afkalving bij Sluis te Von Freyburg (Bombaysluis) welke voltooid is, het opschonen van de lozingen te Maho wat ook al af is, de afkalving en verzakking te West Calcutta, de afkalving en verzakking bij Gorechtkreek en de afkalving en verzakking te Kanchenkreek.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInfrastructuur Uitkijkpolder wordt hersteld