zondag 26 mei 2024
28 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Infrastructuur landbouwgebieden Saramacca wordt verbeterd

lees ook ...

Voor onbepaalde tijd geen gedrukte ‘Times of Suriname&...

De krant “Times of Suriname” zal voor onbepaalde tijd niet in gedrukte vorm verschijnen. Dit heeft de krant Zaterdag jongstleden meegedeeld. De directe heeft benadrukt, dat het gaat om reden buiten hu...

De infrastructuur van de landbouwgebieden in het district Saramacca wordt aangepakt. Op dinsdag 22 februari 2022 is hiervoor het contract ondertekend tussen de aannemer Global Equipment N.V. en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

De bedoeling van dit contract is dat de aannemer waste materiaal moet leveren voor het rehabiliteren van de zandwegen van agrarische gebieden in Saramacca. Het egaliseren en reconditioneren van de zandwegen behoren ook tot de werkzaamheden in dit gebied. Er zal 1000 m3 waste materiaal geleverd worden over een periode van ruim twee maanden om de landbouwgebieden in deplorabele staat weer begaanbaar te maken.

Jason Bakker, onderdirecteur Landbouw Midden gaf aan dat de gebieden slecht tot onbegaanbaar zijn door de aanhoudende regen. Er vinden ook verzakkingen plaats vanwege het vrachtverkeer over de wegen. Ook de sluizen, gemalen en kanalen moeten aangepakt worden. Er is een start is gemaakt met de aanpak van de kritieke LVV-verzorgingsgebieden te weten: La Poule, Maho en Tijgerkreek.

Er zijn ook andere projecten in voorbereiding. De activiteiten vinden landelijk plaats, waarbij de agrarische gebieden in optimale conditie moeten blijven, zodat de agrarische productie voortgaat. Deze projecten worden door de staat bekostigd.

De districtscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, gaf aan dat de gebieden vanwege de recente regenbuien onbegaanbaar zijn geworden en aanpak behoeven. De boeren worden dagelijks geconfronteerd met de moeilijk begaanbare wegen.  Er zijn veel projecten geweest met betrekking tot landbouwpercelen onderzoek. De districtscommissaris is erg blij met de aanzet voor de verbetering van de infrastructuur in haar district.

De burgermoeder heeft ook de volle aandacht van het benutten van de landbouwgronden. Momenteel is de inventarisatie hiervan gaande. Opvallend is, het verlangen de landbouw te moderniseren en daarbij ook alternatieve landbouwmethoden te implementeren. Dc Bansi-Durga vraagt ondersteuning voor het laatstgenoemde.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInfrastructuur landbouwgebieden Saramacca wordt verbeterd