dinsdag 30 mei 2023
26.3 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Financiën houdt Infosessie voor journalisten en influencers

lees ook ...

Leerlingen Alexander Sweetschool leren planten bij LVV

De leerlingen van de Alexander Sweetschool hebben op woensdag 24 mei een bezoek gebracht aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), waar ze hebben geleerd hoe ze planten kunnen verbo...

Het ministerie van Financiën en Planning organiseerde op 05 augustus 2021 een infosessie voor influencers en commentatoren in te lichten over de actuele financieel-economische ontwikkelingen van ons land vanwege de maatschappelijke rol en invloed die zij hebben. De minister merkte op dat er soms meningen gevormd worden, maar dat personen soms niet volledig geïnformeerd zijn. 

Stanley Raghoebarsing, Georgetine Tjalim, Reguillo Hira en Ritesh Ganpat, sleutelfiguren van het ministerie, hielden korte presentaties. Ze gingen in op het Herstelplan, de relatie van het ministerie met de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en de overheidsfinanciën voor het eerste half jaar van 2021; in het bijzonder het realisatiepercentage ten opzichte van de goedgekeurde begroting. Ten aanzien van de overheidsfinanciën is, door de introductie van cash management, het uitgavenbeleid afgestemd op de inkomsten.

Er werd ook aangegeven dat transparantie van financiële informatie tot verbeterde statistieken en beleid leidt. De focus in Hira’s presentatie was op de investeringen in het productiefonds en de verschillende bestaande en nog op te zetten studiefondsen. Ritesh Ganpat sprak over de ontwikkelingen in de zorgsector en de stappen richting herstel van deze sector.

Ook Viren Ajodhia, Bryan Renten en Danny Lachman gaven korte presentaties over het schuldenvraagstuk en de samenwerking met het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de versterking van de Centrale Landsaccountantsdienst (CLAD) en voorbereidingen voor het Meerjaren Ontwikkelingsplan (MOP) 2022-2026. Belastingdirecteur Ismael Kalaykhan informeerde zin gehoor over de hervormingen van de Belastingdienst.

De infosessie werd met een vragenronde afgesloten. Minister Achaibersing gaf door dat er meerdere van deze sessies gehouden zullen worden. De mogelijkheid zal ook worden  bekeken om deze in de toekomst voor speciale groepen te organiseren, zoals hoofdredacteuren van kranten, nieuwswebsites, tv en radiostations, journalisten, DNA-leden, ondernemers en het  topkader van de overheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameFinanciën houdt Infosessie voor journalisten en influencers