woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
0
(0)

Information Systems for Health in Suriname

lees ook ...

OM spreekt krantenbericht tegen

Naar aanleiding van een bericht dat is gepubliceerd in Times of Suriname, waarin wordt beweerd dat het Openbaar Ministerie (OM) vergeten is bewaring te vorderen van een verdachte, die in verband gebra...

De Pan American Health Organization (PAHO) en de Inter-American Development Bank (IDB) zijn in een regionaal project bezig om digitale gezondheidszorg te verbeteren in de regio. In Suriname is het Ministerie van Volksgezondheid daarom van plan over te gaan tot digitale gezondheidszorg. Data van patiënten in de eerste lijnzorg zullen in deze Information Systems for Health (IS4H), digitaal worden opgeslagen, en zal de algehele gezondheidszorg ten goede komen.

Data van huisartsen, laboratoria en apotheken, zullen digitaal worden verwerkt en opgeslagen. De regering zal met deze informatie op weg worden geholpen om op basis van de digitale informatie gefundeerde keuzes te maken over de gezondheidszorg.

Het Information Systems for Health (IS4H) Team, een werkarm van het Ministerie van Volksgezondheid is belast met het assisteren en ondersteunen van alle stakeholders om de overstap te maken naar digitale gezondheidszorg in Suriname.

Het Ministerie is van plan om samen met het IS4H projectteam alles te verduidelijken in een persconferentie op 24 augustus aanstaande om 12.00 uur. De inhoud van dit project, de roadmap, de voordelen etc. zal men delen met de gemeenschap.

Voor informatie kan men terecht bij: https://is4h-suriname.sr/ of  IS4H Suriname Facebook page en/of de Facebook page van het Ministerie van Volksgezondheid.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInformation Systems for Health in Suriname