vrijdag 19 april 2024
24.2 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(2)

Informatieuitwisseling zeer belangrijk voor KPS

lees ook ...

Suriname intensiveert strijd tegen drugscriminaliteit

Tijdens de regeringsvergadering heeft Kenneth Amoksi, minister van Justitie en Politie, aangekondigd dat er een grootschalige veiligheidsoperatie zal plaatsvinden in samenwerking met het ministerie va...

Politiecommissaris Bryan Isaacs zei tijdens de high Level Security Conference, dat het Korps Politie Suriname (KPS) groot belang hecht aan het uitwisselen van informatie in de strijd tegen de transnationale georganiseerde misdaad. Hij geeft aan dat het KPS als operationele organisatie, belast met ordehandhaving en het waarborgen van veiligheid, ook een rol heeft gehad in de voorbereidingen naar de conferentie toe.

De politiefunctionaris zegt dat het van cruciaal belang is dat deelnemende landen en organisaties informatie met elkaar uitwisselen. “Wij leren van elkaar. Het gezamenlijk optrekken leidt altijd tot joint results.” Isaacs benadrukt dat KPS bilaterale samenwerkingen heeft met de buurlanden Guyana, Brazilië en Frans-Guyana. “Er zijn ook multilaterale samenwerkingen. We denken aan de United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC), Interpol, de Association of Caribbean Commissioners of Police (ACCP).

Hij vervolgt met te zeggen dat landen en instituten de handen ineen moeten slaan om de georganiseerde misdaad collectief aan te pakken. “Criminaliteit kent geen grenzen. Als wetshandhavers moeten we effectiever samenwerken voor collectieve en positieve resultaten in de strijd tegen transnationale georganiseerde criminaliteit”, aldus de politiefunctionaris.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInformatieuitwisseling zeer belangrijk voor KPS