vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
4
(1)

Informatiesessie voor Chineze verenigingen.

lees ook ...

TCT en belanghebbenden praten over toerismebevordering Boven...

Er is door de leiding van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) met belanghebbenden uit Boven-Suriname van gedachten gewisseld over het bevorderen van het toerisme in het gebied...

Uit de Covid-19 cluster werkzaamheden, die 18 december 2020 van start gegaan zijn, is gebleken dat onder andere de Chinese ondernemers niet beschikken over alle Covid-19 protocollen en arbeidsinformatie om conform de regels te ondernemen. In dit kader heeft de Arbeidsinspectie op 18 januari in Kong Ngie Tong Sang een  informatie sessie gehouden voor verschillende Chinese verenigingen om meer duidelijkheid te brengen in de materie. De aanwezige verenigingen waren de Suriname Chinese United Association (SCUA), Kong Ngie Tong Sang, Hainan, Cheung Fa Foei Kon, Zhe Jiang handelsvereniging en Cheung Fa dagblad.  

Inspecteur-Generaal Arbeidsinspectie, Rowan Noredjo, heeft aangegeven dat het de bedoeling is dat de informatie een sneeuwbaleffect krijgt en de Chinese gemeenschap bereikt, zodat ook die groep zich aan de voorgeschreven regels kan houden. Hiermee kunnen ook de boete opleggingen en het sluiten van winkels en andere ondernemingen gereduceerd en of voorkomen worden. Verder heeft de Inspecteur-Generaal aangegeven dat deze inspecties ervoor zorg moeten dragen dat niet alleen de burgers die gebruikmaken van de diensten beschermd moeten worden, maar ook de werkgevers en de werknemers.

De leden van de Chinese verenigingen stellen de informatie sessie op prijs en hebben voorgesteld om de informatie over te brengen naar de Chinese gemeenschap via de Chinese media. Hierbij zullen de arbeidsvoorschriften, procedures en arbeidswetten belicht moeten worden in de dingen taal. De verenigingen hebben door deze aanpak vertrouwen in een positieve gedragsverandering met betrekking tot de Covid-19 protocollen en de naleving van de arbeidswetten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInformatiesessie voor Chineze verenigingen.