dinsdag 2 maart 2021
24.2C
Paramaribo
9.1C
Amsterdam
4
(1)

Informatiesessie voor Chineze verenigingen.

lees ook ...

Botenmaker weet niets van verdwenen boten

Een 61-jarige botenmaker S.R is aangehouden. Hij wordt verdacht van verduistering van drie boten, die aan hem waren toevertrouwd voor reparatie. Deze boten zijn nog niet terecht. De verdachte is wel a...

Uit de Covid-19 cluster werkzaamheden, die 18 december 2020 van start gegaan zijn, is gebleken dat onder andere de Chinese ondernemers niet beschikken over alle Covid-19 protocollen en arbeidsinformatie om conform de regels te ondernemen. In dit kader heeft de Arbeidsinspectie op 18 januari in Kong Ngie Tong Sang een informatie sessie gehouden voor verschillende Chinese verenigingen om meer duidelijkheid te brengen in de materie. De aanwezige verenigingen waren de Suriname Chinese United Association (SCUA), Kong Ngie Tong Sang, Hainan, Cheung Fa Foei Kon, Zhe Jiang handelsvereniging en Cheung Fa dagblad.

Inspecteur-Generaal Arbeidsinspectie, Rowan Noredjo, heeft aangegeven dat het de bedoeling is dat de informatie een sneeuwbaleffect krijgt en de Chinese gemeenschap bereikt, zodat ook die groep zich aan de voorgeschreven regels kan houden. Hiermee kunnen ook de boete opleggingen en het sluiten van winkels en andere ondernemingen gereduceerd en of voorkomen worden. Verder heeft de Inspecteur-Generaal aangegeven dat deze inspecties ervoor zorg moeten dragen dat niet alleen de burgers die gebruikmaken van de diensten beschermd moeten worden, maar ook de werkgevers en de werknemers.

De leden van de Chinese verenigingen stellen de informatie sessie op prijs en hebben voorgesteld om de informatie over te brengen naar de Chinese gemeenschap via de Chinese media. Hierbij zullen de arbeidsvoorschriften, procedures en arbeidswetten belicht moeten worden in de dingen taal. De verenigingen hebben door deze aanpak vertrouwen in een positieve gedragsverandering met betrekking tot de Covid-19 protocollen en de naleving van de arbeidswetten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInformatiesessie voor Chineze verenigingen.