woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
5
(1)

Informatiesessie over moestuinieren voor Jakin-bewoners

lees ook ...

DNA krijgt nieuwe vergaderzaal

De nieuwe vergaderzaal van de Nationale Assemblee en de daarbij horende ruimtes moeten volgens de bouwplanning, binnen een jaar staan op het terrein aan de Grote Combeweg en de Henk Arronstraat. Vi...

Het ressortkantoor Wanica-B van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft vandaag een informatiesessie georganiseerd over het aanleggen van moestuinen voor bewoners van het Jakin-project in Wanica-B. De sessie vond plaats bij buurtbewoner Erick Samiran, die in samenwerking met het ministerie het evenement organiseerde.

Tijdens een eerdere distributie van plantmateriaal in het kader van het Prani Yu Djari-project in dit gebied, benaderden buurtbewoners de LVV-medewerkers met het verzoek om een training in moestuinieren. Het ministerie, dat als doel heeft de samenleving te voorzien van kwalitatief plantmateriaal en de nodige informatie voor het onderhouden en voortzetten ervan, heeft dit verzoek direct ingewilligd.

De deelnemers aan de moestuintraining leerden verschillende aspecten, waaronder het kweken, verzorgen en bemesten van plantmateriaal, de meest effectieve plantmethoden, juiste plantafstanden en het beheersen van ziekten en plagen. Ramcharan Nitin, waarnemend ressortleider van Wanica-B en een van de trainers, prees het initiatief van de buurtbewoners om zelf om deze training te vragen.

Hij benadrukte het aanzienlijke potentieel van Suriname voor zelfvoorziening in voedsel, een fundamentele behoefte die helaas nog te weinig wordt benut. Het veilig kweken van voedsel draagt volgens de ressortleider bij aan een gezonde bevolking, wat op zijn beurt leidt tot een gezonder Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInformatiesessie over moestuinieren voor Jakin-bewoners