donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
5
(1)

Informatiedag doorslaggevend geweest voor vaccinatiebereidheid Cassipora

lees ook ...

Jongeren in detentie gestimuleerd in maken betere keuzes

Saskia Dopo, directeur van organisatie Second Transition Services (STS) is reïntegratieconsultant en heeft met haar team sessies verzorgd voor de jeugdigen van Opa Doelie. De trainingen hadden als doe...

Muriël Fernandes  Kapitein van  Cassipora heeft tijdens de derde coronagolf  kordaat opgetreden om besmetting te voorkomen. Niemand kon het dorp zonder meer in of uit. Grote vaccinatiebereidheid is in de gemeenschap ook  mogelijk gemaakt door een informatiedag van de Medische Zending.

De MZ coördineert  vaccinatie in het binnenland en heeft op dinsdag een derde  informatiedag gehouden voor de omgeving. Dit heeft velen  geholpen om het besluit te nemen. De kapitein begeleidt de dorpsbewoners naar Powakka voor de vaccinatie.

“De vorige keren hebben we de zestigplussers en zestigplussers met onderliggende aandoeningen gebracht. Vandaag is het de beurt aan de achttienplussers. Met deze groep erbij is 95 procent van ons dorp gevaccineerd”, zegt Muriël Fernandes

Het besef van de ziekte is groot bij de mensen. “Je kunt eigenlijk zeggen dat we de weg hebben gebarricadeerd. Verschillende gezinnen hielpen mee met de controle bij de barricade. We hebben eindelijk een eigen winkel waar de bewoners hun boodschappen kunnen halen”, zegt Fernandes. Besmette mensen werden ondergebracht bij het ontspanningsoord Blaka Watra, die nu gesloten is voor het publiek. Wie bezoekers kreeg moest zich houden aan een afgesproken regeling.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInformatiedag doorslaggevend geweest voor vaccinatiebereidheid Cassipora