zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
0
(0)

Informatiebijeenkomst in Suriname zet in op bewustwording rond dyslexie

lees ook ...

COVAB arranges a four-day training course for medical profes...

The Canada Fund for Local Initiatives (CFLI) and the Elsje Finck-Sanichar College (COVAB) have partnered to improve the health system, particularly to better address violence against women. In this co...

In samenwerking met Stichting Rotary Suriname voor Dyslexie en het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC), heeft de Vereniging Dyslexie Suriname op 20 juli 2023 een informatiebijeenkomst georganiseerd in het auditorium van Self Reliance. Het doel van deze bijeenkomst is om bewustwording te vergroten over dyslexie en te streven naar een onderwijssysteem dat kinderen met dyslexie passende ontwikkelingskansen biedt.

Dyslexie is een leerstoornis die problemen veroorzaakt bij klank- en letterherkenning, waardoor leerlingen moeite hebben met lezen en spellen. De Vereniging Dyslexie Suriname, vertegenwoordigd door Amanda Sheombar, voorzitter van de vereniging, benadrukt dat kinderen met dyslexie niet dom zijn en zelfs een hoog IQ kunnen hebben.

De vereniging zet zich in samenwerking met het ministerie van Onderwijs en belanghebbenden in om bewustzijn te vergroten over het herkennen van kinderen met dyslexie en hen de juiste begeleiding te bieden. Op dit moment is er in Suriname al een systeem waarbij kinderen bij wie dyslexie is vastgesteld, recht hebben op richtlijnen vanuit het ministerie, zoals voorlezen tijdens repetities en een aangepaste beoordeling bij spelling.

Voorzitter Sheombar benadrukt echter dat het van groot belang is dat leerkrachten zich bewust zijn van deze mogelijkheden en hieraan meewerken. De uiteindelijke doelstelling van de vereniging is om te werken aan een onderwijssysteem dat in staat is om kinderen met dyslexie vroegtijdig te herkennen, zodat deskundige begeleiding kan plaatsvinden met behulp van de juiste middelen en methoden, verankerd binnen het curriculum en de wet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInformatiebijeenkomst in Suriname zet in op bewustwording rond dyslexie