zondag 14 april 2024
29 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Informatie sessie voor auto importeurs

lees ook ...

Versterking Surinaams-Chinese relaties: Santokhi in China vo...

President Chandrikapersad Santokhi is dinsdag vertrokken voor zijn allereerste staatsbezoek aan de Volksrepubliek China, geleid door een uitnodiging van de Chinese president Xi Jinping. Deze historisc...

De afdeling Invoer, Uitvoer en Deviezen Controle (IUD), onder leiding van Susan Bansropansingh, van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) is belast met het verlenen van invoer-, uitvoer- en doorvoervergunningen.

De afdeling heeft op vrijdag 16 december jongstleden ter verduidelijking van wet- en regelgeving met betrekking tot de invoer van auto’s, een informatie sessie georganiseerd voor importeurs van autos. Tijdens de informatie sessie werd de nadruk gelegd op het strikt naleven van wet- en regelgeving. Minister Rishma Kuldipsingh van het ministerie van EZ voorzag de importeurs van informatie.

Waarnemend Hoofd IUD, Susan Bansropansingh heeft tijdens de informatie sessie een presentatie gegeven omtrent de wetgeving over het importeren van personenauto’s. Naar aanleiding van onduidelijkheden met betrekking tot wet- en regelgeving voor het importeren van auto’s, is de sessie georganiseerd. Tevens is het doel van deze informatie sessie om de communicatie tussen de overheid en de importeurs van auto’s te bevorderen.

Minister Kuldipsingh legde tijdens haar toespraak de nadruk op het naleven van wet- en regelgeving. Er zal niet geschroomd worden om maatregelen te treffen indien er niet conform de wetten gehandeld wordt. Vervolgens heeft de minister de auto-importeurs een platform aangeboden waarbij zij ook hun bijdrage kunnen leveren voor het maken van beleid met betrekking tot de import van autos.

Zij gaf aan dat het ministerie open staat voor suggesties en om samen de uitdagingen te bespreken en op te lossen. Tenslotte gaf de minister aan tevreden te zijn met het feit dat de importeurs gehoor hebben gegeven aan de oproep van het ministerie. Het ministerie van EZ zal verder nauw contact onderhouden met de vereniging van auto-importeurs.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInformatie sessie voor auto importeurs