donderdag 28 maart 2024
26 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

Informatie over etikettering

lees ook ...

Schoon en veilig drinkwater binnen handbereik voor inwoners ...

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft op Wereldwaterdag, 22 maart, de start van een belangrijk project in Cornelis Kondre, Boven-Coppename, Sipaliwini, aangekondigd: de bouw van een ni...

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB), is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en controleren van standaarden. Men houdt vanaf 1 juni jongstleden weer actief toezicht op de naleving van regels. Een sessie is daarom verzorgd om actoren te informeren over etikettering door het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) in samenwerking met deze organisatie.

Suraksha Hirasingh, de waarnemend directeur van EZ, verrichtte de opening, terwijl Seraphine Lila, Head of Conformity Assessment and Compliance bij SSB, een presentatie gaf over etikettering. Importeurs, voor- en herverpakkers waren onder de deelnemers.

Het SSB moet erop toezien dat de standaarden die gericht zijn op de gezondheid en veiligheid van mens, dier en milieu, gehandhaafd blijven. De ondernemers zijn in dit kader geïnformeerd over de vereisten voor etikettering.

Er bestaat vanaf 2014 wettelijke verplichtingen voor etiketten van voorverpakte goederen in Suriname, die producenten moeten helpen om producten beter te presenteren, meer klanten aan te trekken en toegang te geven tot internationale markten.

Het technisch voorschrift S.B 14 februari 2014 no. 303 “Algemene vereisten voor het etiketteren van voorverpakte goederen” (SSB 003:2013), streeft naar bescherming van consumenten door de vereisten voor etikettering en de informatie die aan gebruikers/consumenten wordt verstrekt vast te stellen.

Het bevordert ook de rechtszekerheid voor het bedrijfsleven en vergemakkelijkt de juiste toepassing van internationale regels. Lila stond stil bij het technisch voorschrift, achtergrondinformatie, normen en standaarden, algemene vereisten en sancties.

EZ is verplicht om zowel de consument als de producent te beschermen. Hirasingh benadrukt dat burgers goed moeten controleren welke producten zij aanschaffen. Importeurs horen duidelijk aan te geven wat de inhoud van het product is, zoals de wettelijke verplichting  ter bescherming van de samenleving eist.

Bron foto: United News

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInformatie over etikettering