donderdag 23 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Informatie moet dichterbij inheemse gemeenschap

lees ook ...

Internaat ‘Zaailand’ krijgt een andere bestemmin...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) is voornemens om het internaat Zaaland tot een educatiecentrum te maken om het schrijnende tekort aan scholen en leslokalen te helpen opvan...

De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) wil de inheemse gemeenschap meer informeren over activiteiten die door de organisatie worden uitgevoerd. Om dit te realiseren heeft VIDS een dienstverleningsovereenkomst getekend met Apache Media, waarbij is afgesproken dat Apache Radio via frequentie 96.3 FM (Radio SRS) gedurende drie maanden een wekelijks programma van 15 minuten hieraan zal wijden.

De overeenkomst werd getekend door Cylene France, waarnemend directeur Bureau VIDS, en Raoul Swedo, directeur Apache Media. Beide organisaties wensen door informatievoorziening de ontwikkeling van de inheemse gemeenschap te bevorderen, stimuleren en promoten.

De zienswijze van de VIDS over het grondenrechtenvraagstuk zal hierbij ook belicht worden. De eerste zeven audioproducties zullen door Apache Media gemaakt worden en gaan over het boek ‘Witsanti onze geschiedenis’. Hierin staan overleveringen over belangrijke plekken, gebruiken en gebeurtenissen in het traditioneel grondgebied van dit inheemse dorp. De overige producties zullen door VIDS aangeleverd worden.

In het boek ‘Witsanti, onze geschiedenis’, is de geschiedenis van het dorp opgenomen. Verder wordt er ook aandacht gevraagd voor het feit dat er in het gebied concessies zijn uitgegeven door de regering.

Dit boek is bedoeld om de geschiedenis voor de toekomst vast te leggen. Verder is het boek geschreven voor het identiteitsbewustzijn van de inheemsen van Witsanti en Hollandse Kamp. De bedoeling is ook om de wetgevende-, rechterlijke- en uitvoerende macht en internationale organisaties te overtuigen om over te gaan tot daadwerkelijke erkenning van de traditionele gronden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInformatie moet dichterbij inheemse gemeenschap