zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Infolijn 108 binnenkort niet meer beschikbaar

lees ook ...

VS-experts delen kennis Intellectuele Eigendom met Surinaams...

Op maandag 8 april heeft de ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika (USA), Robert Faucher, samen met een delegatie een belangrijk werkbezoek gebracht aan minister Rishma Kuldipsingh van Econom...

Het Telecommunicatiebedrijf Suriname(Telesur) heeft op 22 maart 2024 jongstleden alle gebruikers via de inlichtingendienst gemeld dat men ingaande 1 april 2024 niet langer gebruik zal kunnen maken van het nummer 108. Kort daarna gaf het bedrijf aan dat er daarvan wordt afgezien. Het nummer blijft voorlopig gehandhaafd. In een gesprek met de nieuwsredactie van Apintie gaf Jennice Asraf meer informatie hierover.

Het bedrijf streeft volgens Manager Communication Jennice Asraf naar efficientere klantprocessen. Telesur is volgens haar bezig met een enorme digitaliseringsproces. Ze willen efficienter werken om kosten te besparen.

Deze dienst die wordt uitbesteed is ook nader bekeken. Tijdens de evaluatie is gebleken dat de gemeenschap veel minder gebruik maakt van het nummer 108, omdat de meeste cliënten nummers die zij gebruiken in hun mobiel hebben opgeslagen. Bedrijven maken via internet en andere manieren hun nummers bekend, waardoor de behoefte nauwelijks nog bestaat.

Zij die niet actief zijn op social media mogen gebruikmaken van de telefoongids, die gratis opgehaald mag worden bij het hoofdkantoor en alle filialen. Het bedrijf is bezig met een aantal veranderingen en zal in de komende maanden bekendmakingen doen.

Over de verbindingen die vaak beter kunnen, zegt de manager dat de ontwikkelingen op dit gebied supersnel gaan en dat dit ook geldt voor de behoefte aan bandbreedte in gezinnen. Telesur probeert steeds meer te upgraden, omdat de vraag groter wordt. Er zijn duizenden kilometers aan glasvezels volgens haar, die aangelegd moeten worden. Veel tijd gaat hierin zitten.

Het plan is om Paramaribo en omgeving helemaal te voorzien van glasvezels. Teams van Telesur trekken nu wekelijks de wijken in om de gemeenschap te informeren ten aanzien het pakket dat nodig is per gezin.

Bron: -Apintie radio en Televisie

-Telesur klantenservice

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInfolijn 108 binnenkort niet meer beschikbaar