donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
0
(0)

Inflatie bijna even hoog als in 2020

lees ook ...

President Santokhi kondigt strengere controle op benzine aan...

President Chandrikapersad Santokhi heeft strengere controles op benzine aangekondigd. Dit zei Santokhi tijdens de regeringspersconferentie op 28 november. De goudsector zal nu benzine moeten kopen teg...
De inflatie van 2020 was 60.8%. In vergelijking met juli vorig jaar zijn de consumentenprijzen gemiddeld met 58.9% gestegen. Indien de inflatie trend doorgaat zal de piek van vorig jaar bereikt, of misschien zelf verschreden worden.
 

Uit gegevens van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) zijn de prijzen van goederen op maandbasis gemiddeld met 5.7% de lucht ingegaan. De consumentenprijsindex (CPI) is een maat voor de gemiddelde verandering in de prijs van een naar kwaliteit en kwantiteit vast pakket aan goederen en diensten, bestemd voor consumptieve doeleinden. Er zitten 316 items in het CPI-pakket van Suriname.

Het ABS heeft ongeveer 630 meetpunten. De prijsopnames worden verricht in Paramaribo, Wanica, Nickerie, Coronie, Saramacca, Commewijne en Para. Deze prijzen zijn opgenomen van 2 juli tot en met 30 juli.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInflatie bijna even hoog als in 2020