maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Ines Pané beëdigd als nieuwe minister in Surinaamse regering

lees ook ...

Vrouw gewond bij woningbrand

Op dinsdag 20 februari 2024 brak er een verontrustende brand uit op een adres aan de Zuurzakweg in het ressort Santoboma, waarbij de hoofdbewoonster brandwonden opliep. Het politiebureau van Santoboma...

Vandaag heeft Ines Pane de eed afgelegd als de kersverse minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) in de Ballroom van het Presidentieel Paleis. Zij neemt de positie over van Uraiqit Ramsaran, die is overgeplaatst naar het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Minister Albert Jubithana zal op woensdag zijn taken overdragen op TCT.

In zijn toespraak benadrukte president Chandrikapersad Santokhi dat deze aanpassingen noodzakelijk waren in het belang van het land en het welzijn van de Surinamers. Hij bedankte vertrekkende minister Ramsaran voor zijn bijdrage aan Sozavo en wenste hem succes bij TCT.

President Santokhi prees ook minister Jubithana voor zijn werk op TCT. De president verklaarde persoonlijk betrokken te zijn bij de uitvoering van het beleid op Sozavo, waarbij hij zal coördineren en monitoren. Het sociaal programma heeft internationale aandacht getrokken, met name van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Een technisch team van deskundigen zal helpen bij de coördinatie van het beleid.

President Santokhi benadrukte de noodzaak van een nationale opstelling en attitude bij de uitvoering van het sociaal beleid, gericht op speciale groepen in de samenleving. Hij kondigde aan dat het woningbouwprogramma gereed staat en riep op tot daadkracht en efficiëntie bij de uitvoering.

Vertraging zal niet worden getolereerd, en de president heeft morgen een overleg gepland met de nieuwe minister van Sozavo en het technisch team op het Kabinet van de President.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameInes Pané beëdigd als nieuwe minister in Surinaamse regering