zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Indrawatie Remesar beëdigd als Surinaamse ambassadeur bij Argentinië

lees ook ...

Drie verdachten aangehouden tijdens Zero Tolerance

Narco en NIU ( Narcotic Intelligence Unit)  hebben in het kader van Zero Tolerance, op 10 mei jongstleden een aanval gepleegd  op een adres in de omgeving van de Duisburglaan te Paramaribo, waar de dr...

Op een historische dag werd Indrawatie Remesar plechtig beëdigd als de nieuwe niet-residerende Buitengewoon en Gevolmachtigd Ambassadeur van de Republiek Suriname bij de Regering van de Argentijnse Republiek. Met haar aanstelling door president Chandrikapersad Santokhi, markeert dit een belangrijk hoofdstuk in de bilaterale betrekkingen tussen Suriname en Argentinië.

Voorafgaand aan deze benoeming heeft Ambassadeur Remesar eerder dienst gedaan als zaakgelastigde voor Suriname bij de Verenigde Naties en in India. Ze benadrukt dat er momenteel geen Surinaamse ambassade is gevestigd in Argentinië en dat alle ontmoetingen en werkzaamheden voorlopig op afstand zullen plaatsvinden. Haar focus ligt op het bevorderen van zaken die gunstig zijn voor Suriname. “Hoewel we streven naar het stimuleren van handel en het aantrekken van investeerders, ben ik van mening dat we eerst moeten beginnen met eenvoudiger zaken zoals culturele uitwisselingen, om een vertrouwensband te creëren die ons naar hogere niveaus kan tillen,” aldus de ambassadeur.

De diplomatieke betrekkingen tussen Suriname en Argentinië dateren van 23 juni 1977 en zijn gebaseerd op respect, wederzijds vertrouwen en gedeelde waarden zoals democratie, goed bestuur, de rechtsstaat en eerbiediging van de mensenrechten. President Santokhi benadrukt het belang van samenwerking met landen in de regio. Als de derde grootste economie van Latijns-Amerika is Argentinië een belangrijke partner in Zuid-Zuid-samenwerking en van eminent belang voor de ontwikkeling van het mondiale Zuiden. Het staatshoofd juicht initiatieven en voortgang toe op het gebied van landbouw, veeteelt, kennisoverdracht en handelspartnerschappen. “Als regio moeten we ons blijven inzetten voor integratiemechanismen,” aldus de president tijdens de beëdiging.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIndrawatie Remesar beëdigd als Surinaamse ambassadeur bij Argentinië