donderdag 23 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Indoor dining voor gevaccineerden; geen automatische total lockdown meer

lees ook ...

Schoolkinderen bezoeken LVV Houttuin voor rondleiding

Kinderen van de Pandiet R. Sheoratan school brachten gisteren en vandaag een bezoek aan het ressortkantoor te Wanica-B van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) voor een rondleiding....

De regering heeft de nieuwe Covid-maatregelen bekendgemaakt. Indoor dining is voortaan toegestaan voor gevaccineerden of personen die beschikken over een negatief Covid-19-testresultaat niet ouder dan 24 uur. Dit is een van de nieuwe Covid-maatregelen die 16 november is ingegaan. De maatregelen gelden tot nader order. De normale lockdown van 23.00 uur tot 05.00 uur blijft voorlopig van kracht.

Voor nationale feestdagen, gelijkgesteld aan de zondag, is er niet langer vanzelfsprekend een uitgangsverbod. Hiervoor zullen steeds specifieke richtlijnen en instructies worden uitgevaardigd ter regulering van de bewegingsvrijheid.

De algemene maatregelen blijven van kracht.
1. Het dragen van mond- en neusbedekking buiten het eigen huis is verplicht, met name bij het betreden van ruimten.
2. Neem de 1,5 meter fysieke afstand, de zogeheten Covid-19-afstand altijd in acht.
3. Was regelmatig uw handen met zeep en water of gebruik een handsanitizer.
4. Het wordt nog steeds dringend geadviseerd om thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke werkzaamheden, medische noodgevallen of het doen van noodzakelijke boodschappen uit huis te gaan.

Gedurende het uitgaansverbod, op de aangegeven uren, mogen de essentiële diensten en de personen in het bezit van een dispensatie of die zich geregistreerd hebben via het ministerie van Justitie en Politie, zich op de openbare weg begeven. Deze uitzondering geldt ook voor personen die zich op de openbare weg moeten begeven, vanwege medische spoedgevallen en of het doen van een Covid-19-swab of -vaccinatie.

De controleposten voor beweging van personen op diverse plekken blijven gehandhaafd. Op strategische controleposten, met name van en naar het zuiden van het land, zal er tevens worden getest op besmettingen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIndoor dining voor gevaccineerden; geen automatische total lockdown meer