vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
5
(1)

Indonesië stopt US$ 100.000 in cultuurprojecten in Suriname

lees ook ...

Tweede stille loop ter herdenking verongelukte goudzoekers B...

Brownsweg heeft na de eerste stille loop ter herdenking van slachtoffers van de goudramp door de scholen, een tweede stille loop georganiseerd waaraan honderden mensen hebben deelgenomen. Burgervader ...

Er is tussen de Republiek Indonesië en de Republiek Suriname in verband met de historisch-culturele samenwerking een overeenkomst getekend voor de schenkingsfinanciering van een drietal gemeenschapsontwikkelingsprojecten. Deze projecten zijn mede gericht op het uitdragen van het rijke Surinaams-Javaans cultureel erfgoed, voor een totaalbedrag van ruim US$ 100.000.

Met deze geste van de Indonesische regering zal een culinaire, ambacht- en kunstmarkt worden ingericht op de voormalige suikerrietplantage te Mariënburg in het district Commewijne, onder leiding van het Directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). Mariënburg is de plaats geweest waar de eerste Javaanse immigranten zijn geplaatst en alwaar een deel van hun nakomelingen nog steeds woont.

Via de Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie (VHJI) zal volgens Javaans ontwerp een documentatiecentrum op het Sana Budaya-complex worden opgezet. Tevens zal door de Vereniging ook een boek “130 jaar Jawa Suriname” worden gepubliceerd, handelende over levensverhalen van Javaanse immigranten en hun nakomelingen in Suriname en specifiek hoe zij geïntegreerd zijn in de Surinaamse samenleving.

Deze projecten zullen ook een positieve spin-off hebben op de creatieve industrie, het toerisme in en naar Suriname alsook mogelijkheden bieden tot het benutten en geven van bekendheid aan het Javaans Cultureel Erfgoed in Suriname. De planning is dat deze projecten nog voor het einde van het tweede kwartaal van dit jaar worden afgerond.

Het geheel wordt gecoördineerd door het Directoraat Cultuur van het MinOWC en het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIndonesië stopt US$ 100.000 in cultuurprojecten in Suriname