dinsdag 23 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Indigenous Navigator project

lees ook ...

Nieuwe commandant Loenersloot voor Regio-Oost

Het Territoriaal Commando Nationaal Leger Oost (Regio Oost) is nu in handen van kapitein Raquel Loenersloot. Eerder was de commando in handen van kapitein Iwan Bonjanski. Op 12 april jongstleden vo...

Besturen van de dorpen Cassipora en Philipus Shikwabana hebben informatie gekregen over het Indigenous Navigator project. Dit jaar gaat de derde fase vanhet project van start. In de deze fase moeten dorpen een de Inheemse rechten meenemen in een gemeenschapsonderzoek. Deze loopt van januari 2023 tot december 2024. De eerste twee fasen (2014 en 2017-2021) van dit project hebben al een aantal projecten opgeleverd.

Dorpsonderzoekers worden getraind door Bureau VIDS. De mensenrechtensituatie in de dorpen zullen nader worden bekeken. Vervolgens zullen er rapporten worden opgesteld en aangeboden aan de overheid. Gemeenschappen zullen in de gelegenheid worden gesteld om projectideeën uit te werken en deze zelf uit te voeren.

De 24-uurs elektriciteit voor Post Utrecht aan de Nickerierivier, de demarcatie van Wit Santi en Hollandse Kamp, de vastlegging van de geschiedenis van Wit Santi, het bevorderen van de inheemse taal en de publicatie over een gezonde levensstijl van inheemse gemeenschappen, alsook een baselinerapport over de situatie van inheemse volkeren in Suriname komen hieruit voort.

Bron foto: Indegenous Navigator

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIndigenous Navigator project