zondag 4 juni 2023
26 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
5
(2)

Indiers en Pakistanen blijven Suriname binnenstromen

lees ook ...

“Suriname deserves much better,” says Bouva

The administration has failed to prioritize the needs of society. That is what NDP lawmaker Melvin Bouva says, who is both upset and alarmed about the state of the nation under the current administrat...

Tientallen Indiërs,Pakistanen, Cubanen en Nepalezen stromen Suriname nu binnen. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft dit tegenover de Ware Tijd bevestigd. Formeel komen mensen binnen volgens de regels, maar deze moeten aangepast worden. Het zijn werkzoekenden of toeristen. Men let naar zeggen van de autoriteiten op terroristen. Die worden ge-redflagged.

De stroom is zo groot dat het omliggende landen zorgen baart. Vaak keren de ‘reizigers’ niet terug naar hun land van afkomst en papieren die ter afstempeling worden aangeboden zijn vaak niet meer opgehaald. Ze zijn tussen 25 en 35 jaar oud.

“De diensten zijn bezig met het onderzoek en er zijn reeds aanbevelingen gedaan ter beteugeling van de situatie van de instroom van grote groepen Indiërs en Pakistani’s et cetera”, zegt een hooggeplaatste veiligheidsfunctionaris tegen de Ware Tijd. De functionaris is niet op de hoogte van aanstellingen van deze krachten in het overheidsappaaraat in de landbouw, zoals wordt beweert. Hij denkt dat men via Suriname een manier probeert te vinden om de USA te bereiken. Sommigen zoeken werk, ook in Guyana. Dit land constateert mensensmokkel vanuit Suriname.

Port of Spain, Trinidad en Tobago vindt de screening naar de achtergrond van bezoekers onvoldoende. “Ik zou zeggen dat er geen goede achtergrondcontrole is naast Impacs en Interpol-alert”, zegt een Trinidadiaanse functionaris.

Veel Cubanen komen terecht in de horecasector. Men wil de instroom nu indammen, omdat Suriname het niet aankan. Ons sociaal systeem leent zich niet ervoor. Er zijn al ongeveer 2.500 zielen binnengestroomd.

Bron foto: MO Magazine

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIndiers en Pakistanen blijven Suriname binnenstromen