donderdag 13 juni 2024
27 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
5
(1)

Indiase President Droupadi Murmu in Suriname aangekomen

lees ook ...

Kookgas schaarste: “kleine gasflessen al maand niet verkrijg...

Al bijna een maand zijn er geen kleine gascilinders te vinden bij diverse verkooppunten, tot groot ongerief van personen die dagelijks dit kookgas gebruiken. Ogane, dochteronderneming van N.V. Energie...

Het staatshoofd van de Republiek India Droupadi Murmu, is op uitnodiging van president Chandrikapersad Santokhi in het kader van de viering van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie voor een driedaags officieel bezoek in Suriname.

President Murmu werd vandaag op de Johan Adolf Pengel International Airport welkom geheten door president Santokhi, assembleevoorzitter Marinus Bee, de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken en  Krishnakoemarie Mathoera van Defensie alsook de Indiase ambassadeur Shankar Balachandran en Arun Hardien, de Surinaamse ambassadeur in India.

De Air India One, waarmee president Murmu en haar delegatie naar Suriname zijn afgereisd, landde omstreeks 13.00 uur op de luchthaven. Het staatshoofd werd ontvangen met militaire eer en saluutschoten, hoewel het eerste werd aangepast vanwege de veranderde weersomstandigheden.

Het is het eerste staatsbezoek van president Murmu aan Suriname. Zij werd door president Santokhi uitgenodigd, tijdens diens bezoek van 7-13 januari aan de Republiek India.

In India had het Surinaamse  staatshoofd ontmoetingen met zowel president Murmu als premier Narendra Modi, waarbij er onder andere gesprekken zijn gevoerd over het uitbreiden van de samenwerkingsgebieden.

Het Indiase staatshoofd zal in Suriname echter geen officiële handelingen namens de Indiase regering plegen. Op haar programma staan wel bilaterale gesprekken, een onderhoud met president Santokhi en deelname aan een reeks activiteiten vanwege 150 jaar Hindoestaanse Immigratie. Het betreft activiteiten die gericht zijn op het eren van de bijdragen van de Indiase gemeenschap en het bezoeken van belangrijke plekken die verband houden met de geschiedenis van Hindoestaanse immigranten in Suriname.

De bilaterale betrekkingen tussen India en Suriname strekken zich uit over sectoren als handel, landbouw en gezondheidszorg. Daarnaast ondersteunt India Suriname vooral op het gebied van capaciteitsopbouw, terwijl beide landen ook intermenselijke banden onderhouden. India mag ook rekenen op de steun van Suriname op internationale fora.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIndiase President Droupadi Murmu in Suriname aangekomen