donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
0
(0)

Indiase parlementsleden bezoeken Suriname

lees ook ...

Santokhi bij onafhankelijkheidsviering Guyana: “Brugge...

De onafhankelijkheid van Guyana is niet alleen een mijlpaal voor het land zelf, maar wordt ook breed gewaardeerd in de regio. President Chandrikapersad Santokhi heeft op maandag 27 mei, samen met enke...

Zaterdag 27 tot en met woensdag 30 augustus aanstaande, zijn 04 Indiase parlementsleden voor een beleefdheidsbezoek in Suriname, namelijk de voorzitter van het Indiaas parlement Lok Sabha(Huis van het volk) Om Birla,  Ravindranath Shyamnarayan Shukla, Veena Devi en Suresh Reddy lid van Rajya Sabha (Council of states).

Zaterdag zijn de leden Shukla en Devi ontvangen door de vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), drs Dew Sharman, Mahinder Jogi, Reshma Mangre MSc. en substituut griffier, Dino Oedit. Later op de dag hebben parlementsvoorzitter Marinus Bee MSc. LL.B, drs. Asiskumar Gajadien en de griffier, Ruth de Windt, de voorzitter van het Indiaas parlement en het lid Reddy welkom geheten.

Op dinsdag 30 augustus 2022 brengt de delegatie een bezoek aan de DNA. De griffiers van de beide parlementen zullen een memorandum of Understanding (MoU) ondertekenen ter versterking van bilaterale relatie. Naast een bezoek aan het Surinaams parlement zal de delegatie onder andere ook bezoeken afleggen aan de president en vicepresident.

Om de samenwerkingen aan het breder publiek te presenteren zal na de ondertekening van de MoU een pers verklaring worden afgelegd door voorzitters, Marinus Bee en Om Birla. De delegatie van Lok Sabhna die aan een wereldtour bezig is, vertrekt op woensdag 31 augustus.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIndiase parlementsleden bezoeken Suriname