zaterdag 25 mei 2024
25 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
0
(0)

Indiase parlementariërs op werkbezoek in Suriname

lees ook ...

Bee hekelt verdeeldheid en gebrek aan transparantie in grond...

Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) en secretaris van de politieke partij ABOP, heeft tijdens het radioprogramma ‘Welingelichte Kringen’ zijn ontevredenheid geuit over het huidige...

Een parlementaire delegatie van de Republiek India is van 27 tot en met 31 augustus op werkbezoek in Suriname. De delegatie bestaat uit leden van de Lok Sabha en Rajya Sabha. Lok Sabha is de Hindi-benaming voor huis van het volk of het lagerhuis van het parlement van India. De regering van India is verantwoording schuldig aan deze kamer. Deze kamer bestaat uit 545 leden.

De Rajya Sabha oftewel Raad van Staten is het hogerhuis van het parlement van India. Dit bezoek kan gecategoriseerd worden als een parlementaire uitwisseling. Met De Nationale Assemblee (DNA) zal er een samenwerkingsovereenkomst getekend worden.

De Indiase parlementaire afvaardiging zal ook een bezoek brengen aan president Chandrikapersad Santokhi. Er zal van gedachten gewisseld worden over hoe de bilaterale samenwerking op diverse gebieden te intensiveren. Suriname en India mogen als landen op twee verschillende continenten, een aantal duizenden kilometers van elkaar gescheiden liggen, maar zijn als naties al 149 jaar met elkaar verbonden door intermenselijk contact.

Het staatshoofd heeft eerder op 15 augustus tijdens de viering van de Onafhankelijkheidsdag van India stilgestaan bij de bijzondere relatie tussen de bevriende naties. Tussen beide landen is er reeds 46 jaar een duurzame diplomatieke relatie. Er zullen ook intentieverklaringen getekend worden tussen de delegatie en andere ministeries en instituten.

Ook zullen de bezoekers verscheidene historische plekken in de binnenstad van Paramaribo bezoeken. De delegatie zal verder een bezoek afleggen aan het district Nickerie. Op de terugweg naar Paramaribo zal ook een kort bezoek worden gebracht aan het district Saramacca.

Zij zullen ook de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. aandoen. De nationale oliemaatschappij zal bij die gelegenheid een presentatie houden voor de parlementaire vertegenwoordiging uit India.Tot slot zullen zij het district Commewijne bezoeken. De geschiedenisrijke plaatsen Nieuw-Amsterdam en Mariënburg zullen worden aangedaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIndiase parlementariërs op werkbezoek in Suriname