zondag 28 mei 2023
27.1 C
Paramaribo
20 C
Amsterdam
0
(0)

Indiase onderneming Bajaj Processpack ziet potentie in Surinaamse agrarische sector

lees ook ...

First Lady waits for funding for the second phase of the bre...

Mellisa Santokhi-Seenacherry, the first lady, expressed her sadness at the GLO-Bread project's inability to proceed right away. Phase 2 funding has not yet been allocated by the government. The March ...

Bajaj Processpack Limited, een grote Indiase onderneming, heeft aangegeven potentie te zien in de Surinaamse agrarische sector voor het verwerken, verpakken en exporteren van fruit en andere producten. Directeur Girissh Bajaj is momenteel in Suriname en heeft op zaterdag 29 april een presentatie gehouden voor de leiding van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de agrarische sector.

Tijdens de presentatie werd uitvoerig ingegaan op de voordelen en inkomsten die Suriname zou kunnen genereren in deze industrie. Bajaj benadrukte dat Suriname bepaalde producten niet langer hoeft te importeren, maar zelf kan verwerken, verpakken en exporteren. Ook werden financieringsmogelijkheden via de Indiase EXIM Bank en technologieën zoals biomassa en zonne-energie besproken.

Minister Parmanand Sewdien noemt Bajaj Processpack een multi-miljardenbedrijf dat een belangrijke rol kan spelen in de industrialisatie van de Surinaamse agrarische sector.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIndiase onderneming Bajaj Processpack ziet potentie in Surinaamse agrarische sector