donderdag 6 oktober 2022
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
1
(1)

Indiase filmploeg in Suriname

lees ook ...

Suriname en China verstevigen de band

Suriname en China zullen in de toekomst de huidige goede band verder verstevigen. Beide regeringen zullen alles in het werk stellen om de economie van Suriname te helpen bloeien met de grote potentie ...

Lavish Media Entertainment Private Limited (Een Indiase filmploeg), heeft op dinsdag 5 oktober 2021 een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken. Voor Suriname is het bijzonder om investeerders uit de filmindustrie te hebben. Deze groep is vol lof over de bezienswaardigheden in de binnenstad van Suriname en het binnenland.

De filmploeg, onder leiding van Ravindra Kumar, is ondanks de Covid-19-pandemie speciaal naar Suriname afgereisd om een filmopname te doen. Producer Kumar gaf aan dat Suriname en India culturele diversiteit hebben. Zij willen de samenwerkingsbanden tussen Suriname en India intensiveren op het gebied van cultuur, toerisme en ondernemerschap. Ook vanwege de geschiedenis die beide landen delen is er gekozen voor Suriname.

Minister Ramdin zei dat cultuur deuren kan openen en beter begrip kan kweken in de buitenlandse politiek. Ook kan het netwerken en maatschappelijke verandering opgang brengen. Dit is een vorm van culturele diplomatie, waarbij cultuur gebruikt kan worden om democratisering, participatie, ontwikkeling, onderwijs, mensenrechten en vrijheid van meningsuiting te bevorderen. Bovendien bevordert dit de bekendheid van Suriname bij een miljardenpopulatie en daarmee ons toerisme.

De minister zegde toe om in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, culturele organisaties en alle betrokken stakeholders, de culturele diplomatie voort te zetten. Tevens kenmerkte de minister deze gelegenheid als een historisch moment, aangezien hiermee culturele waarden en normen wereldwijd worden verspreid.

Het feit dat lokale artiesten uit Suriname ook betrokken zullen worden tijdens de filmopname onderstreept minister Ramdin als culturele integratie en promotie van artiesten die de gelegenheid krijgen zich te profileren binnen de culturele wereld van film, dans en zang. De hechte relatie tussen Suriname en India komt ook, doordat er in Suriname sprake is van een grote Indiase diaspora. De minister heeft ook de logistieke ondersteuning toegezegd aan de filmploeg. .

Lavish Media bestaat uit een groep van meer dan 40 personen, waaronder verschillende artiesten, zangers, acteurs, actrices en een filmploeg. Lavish Media Entertainment Private Limited is gevestigd in Delhi en is een van de beste filmproductie huizen. Ze maken deel uit van de film- en video-industrie. De groep heeft ook voorstellen gedaan aan minister Ramdin om een businessvergadering te organiseren, zodat Indiase investeerders in contact treden met investeerders van Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIndiase filmploeg in Suriname